Enklere og bedre enn dette kan det knapt bli. Ingen klissete deig eller formidabel oppvask. Du kan benytte det du har tilgjengelig av frukt i fruktskålen eller bær i fryseren. Eller begge deler. Kombinere det du har eller det du har lyst på der og da. Blåbær og epler, eller kanskje pærer? Nektariner eller fersken? Eller har du kanskje noen plommer til overs? Valget er ditt.

Slik gjorde jeg det da jeg hadde bringebær og epler på lur, og laget 4 små porsjonspaier. Finn frem:

2 epler, i biter
100 gram bringebær, friske eller frosne
litt presset sitron

 

1 dl hvetemel
3/4-1 dl demerasukker
1/4 – 1/2 ts vaniljesukker
ca 75 gram kaldt smør

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og skjær opp i terninger. Fordel eplene i en smurt liten form (eller en større ildfast form om du vil lage en litt større pai). Press litt sitronsaft over eplene og fordel bringebærene oppå.

Rør sammen mel, sukker og vaniljesukker. Strø melblandingen over bær og frukt. Høvle smøret med en ostehøvel eller lignende og fordel det oppå hver porsjonsform.

Stekes ved ca 200 grader i ca 20-25 minutter, til de er gyldne.

Serveres lunkne med vaniljeis, stivpisket kremfløte eller stivpisket creme fraiche.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Kjempemorsomt med ny vri på eplekake.Denne skal garantert prøves.Må først bare spise opp eplekaka jeg bakte i dag:)Ha ei trivelig helg.

 2. Dette er allerede printet ut og skal serveres gjestene mine til helgen ! Manglet en god og enkel dessert – og plutselig ble dette redningen. Tusen takk !

 3. Laget kaken på søndag. Så enkelt og så utrolig godt. Epler og bringebær sammen var en ny oppdagelse. Kaken rakk aldri å bli kald…

 4. Satt hjemme sammen med "gubben" i gårkveld og hadde lyst på no' godt. Testet ut denne oppskriften (med blåbær, for det var det jeg hadde i fryseren). Kan rapportere om stor suksess og stjerne i (koke-)boka!

 5. Wow, du har vel en av de beste matbloggene jeg har lest så langt! er kokkelærling og trenger alltid nye inspirasjons kilder, og dette var virkelig bra 🙂 Keep up the good work!!

 6. Først må jeg si: For en flott blogg du har. Denne desserten her passer perfekt til fredag kveld når vi får besøk. Takk for enkle oppskrifter som ikke krever kokkeutdanning for å prøve ut.

 7. Hei og god påske

  En fantastisk ryddig,kreativ og spennende blogg.
  Finne det jeg leter etter og mere til ,MEN savner noen gode kakeoppskrifter
  uten hvetemel.

  Beste hilsen
  una m

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Det stemmer nok at du ikke finner så mange kakeoppskrifter uten hvetemel. Det er fordi vi slipper å ta hensyn til allergier og dietter hjemme hos oss, og maten på bloggen er maten vi spiser hjemme hos oss. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste