Biff er god helgemat. Denne gangen i følge med blant annet chilismør med skikkelig futt i, og som sammen med de øvrige ingrediensene gjør at du får en herlig smaksopplevelse. Til et romantisk måltid for to trenger du:

*
2 biffer
smør til steking
salt og nykvernet sort pepper
*
2 tomater
olivenolje
maldonsalt
*
poteter
olivenolje
salt og nykvernet sort pepper
eventuelt friske eller tørkede krydderurter
*
brekkbønner
en klatt smør
*
50 gram smør
1-1,5 ts tomatpurè
1-1,5 ts chilipasta (sambal olek)
hvit pepper
frisk basilikum, finhakket
*
 
Tomatene
Skyll tomatene og skjær av en bitteliten skalk på undersiden slik at de står støtt. Sett de i et lite ildfast fat, ringle over litt olivenolje og strø litt maldonsalt over. Stek tomatene så lenge du har tid. Har du god tid kan du la de stå i flere timer på lav temperatur (da blir de best, se tips her), men er tiden knapp kan du la de steke sammen med potetene (se under).

Chilismøret
Kjør smør, tomatpure og chilipasta med en stavmikser eller lignende. Smak til med tomatpure og chilipastaen. Har du ikke chilipasta kan du benytte finhakket rød chili i stedet (smak til hvor mye du trenger). Tilsett friske krydderurter til slutt. Form smøret til en pølse oppå litt matpapir eller lignende, og pakk papiret rundt, og legg det i kjøleskapet minst en time. Har du det travelt kan du legge chilismøret i fryseren.

Potetstavene
Skrell potetene og skjær de i jevne staver. Fordel potetstavene i et ildfast fat (smurt eller kledd med bakepapir), ringle over olivenolje og ha salt, pepper og eventuelt krydderurter over. Stekes ved 225 grader i ca 20-25 minutter, til potetene er møre og fine og har fått en fin brunfarge.

Biffene
Gni kjøttet inn i litt nøytral olje, og krydre deretter med salt og nykvernet sort pepper. Steke biffene ved høy varme. Tips om steking av biff finner du også her og her. Husk å la biffen hvile 5-10 minutter før servering.

Brekkbønnene
Tilbered brekkbønnene etter anvisningen på pakken. Rør i en klatt smør før servering.

Anrettes på tallerkener og serveres med en god rødvin til, for eksempel Masi Campofiorin 2006/2007.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. OMG! Hvem trenger big horn når man har dette? Det ser iallefall like prfft ut! chilismør ville nok kjæresten også elsket! Heldig den som opplever matgleden din. Jeg blir iallefall kjempeinpirert (og ikke minst sulten) av den!

  2. Fant bloggen din i går og har allerede laget sjokoladeknuter! Deigen var fantastisk å jobbe med og bollene superdeilige! Neste gang prøver jeg meg med kanel 🙂 Takker for oppskrift! Kommer definitivt innom her igjen – God helg!

  3. Hei Trine!Du lager en aldeles fantastisk blogg! Tennene mine løper i vann hver gang jeg er inne på siden din, og det er ofte! Har også prøvd noen av oppskriftene dine, og de var nydelige! hold fram som du stevner, og gjør oss alle sammen til gladere mennesker!! 🙂 klem fra Marianne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste