Her kommer en kjær torskeoppskrift jeg har laget mange ganger, og som er en av mine hverdagsfavoritter. Torsken serveres sammen med nudler, grønnsaker og en ganske tyntflytende soyasaus, og noen kan vel kanskje driste seg til å kalle dette en slags suppe med mye godt oppi. Uansett suppe eller ikke, godt er det! Torsken skal paneres med ristet pepper, noe som gir en god og særegen smak. Prøv deg frem med peppermengden, og dropp pepperet helt til små barn.

Til to store og en liten trenger du omtrent:

*
400-500 gram torskefilet, i serveringsstykker
litt maldonsalt
3 ts sort pepper
1 ts rosèpepper
*
3 gulrøtter, i tynne staver
3 vårløk, i skrå skiver
1 rødløk, i båter
1 liten paprika, i strimler
friske krydderurter
*
4 dl fiskekraft
1 ss soyasaus
1 ts worchestersaus
1-2 ts sitronsaft
1 ss god balsamicoeddik
*
nudler
olivenolje
*

Rist pepperet i en ren og tørr panne, til det begynner å «poppe» litt. Støt deretter pepperkornene grovt i en morter eller lignende.

Krydre torskefiletene med litt maldonsalt. Ha pepperet på en liten tallerken og paner den ene siden av torskefileten (skinnsiden). Kast resten av pepperet. Stek den panerte siden i smør i en middels varm stekepanne, til du får en fin stekeskorpe. Legg deretter torskefileten med den panerte siden opp i et smurt ildfast fat og stek ved ca 180 grader i ca 10-15 minutter, til fisken er passe stekt og såvidt faller fra hverandre. Steketiden vil variere etter størrelsen på fiskestykkene dine.

I mellomtiden freser du grønnsakene i litt smør eller olje. Begynn med gulrøttene, og tilsett deretter løken, paprikaen og vårløken. De skal stekes til alle grønnsakene er knapt møre. (Har du andre grønnsaker liggende kan du erstatte eller supplere med disse.)

Bland fiskekraft, soyasaus, worchestersaus og sitronsaft i en liten kjele og kok opp. Smak til med litt balsamicoeddik og eventuelt litt salt om nødvendig.

Kok opp nudlene etter anvisningen på pakken, hell av vannet og tilsett litt olivenolje. Vend nudlene inn i grønnsaksblandingen. Ha finhakkede urter over rett før servering.

Ha nudler og grønnsaker i en dyp tallerken og legg torsken oppå. Øs over sausen, strø på finhakkede krydderurter og server umiddelbart.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette høres genuint digg ut, det må være lov med ekstra mye pepper for store barn:) Nudler kommer jeg liksom aldri på å bruke, bra tips!

  2. Nok et inspirerende middagstips!Hadde laks med mangosalat i går…den var UTROLIG god! Jeg er litt skeptisk til mango (liker ikke så godt den rå smaken alene), men i denne blandingen var det bare helt supert! Denne lager vi garantert igjen!Hilsen Nina

  3. Pøvde denne retten i går litt impulsivt, så jeg hadde ikke nudler og rosepepper. Brukte couscous og bare sort pepper og det var FANTASTISK! Mine sønner elsket torsk peppret på denne måten. I dag prøver vi torsk med ratatoulle. Blir så inspirert av den flotte siden din – og ikke noe er så sundt som torsk:-)

  4. Hei! Har servert peppertorsken din i dag. Det var helt fantastisk godt! Har laget en del av rettene dine, alle veldig spennende og gode! Jeg liker godt at de inneholder masse sunne ingredienser! Tusen takk for en super blogg som passer perfekt i en travel hverdag 🙂
    Hilsen en som elsker å lage mat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste