Chilikylling med quinoa, ovnsbakte tomater og hvitløkskrem
Her kommer en rask og velsmakende hverdagsrett med quinoa. Quinoa (uttales kin-wah) er et godt og næringsrikt alternativ til ris eller poteter. Til to trenger du omtrent:
2 kyllingfiletersalt og nykvernet peppernoen flak chili
1 liten rødløk, i tynne båter1 liten paprika1/3 squash, i biter2 hvitløksbåter, finhakketca 1/4 rød chili, finhakket
en neve cherrytomater
maldonsalt
quinoasalt og nykvernet pepperen klatt smørbladpersille, finhakket
kesamlitt hvitløk, finhakketlitt rød chili, finhakketsalt og pepper
Del tomatene i to og legg de med snittflaten opp på et ildfast fat. Strø over noen flak maldonsalt og stek ved ca 200 grader mens du gjør klar kyllingen.
Gni kyllingfileten godt inn med maldonsalt, pepper og chiliflak og stek de på sterk varme til den får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg filetene sammen med tomatene og stek ved ca 200-225 grader i ca 10-15 minutter, til filetene er gjennomstekte. La kyllingen hvile noen minutter før servering.
Skjær opp grønnsakene i biter og stek de ved middels varme til de er møre og fine.
Rør sammen kesam, chili og hvitløk, og smak til med salt og pepper, og la hvitløkskremen stå og godgjøre seg litt mens du gjør resten ferdig.
Kok quinoaen etter anvisningen på pakken. Ha dobbelt så mye vann som quinoa og kok i 10-15 minutter til vannet er absorbert. Du ser en lysende hvit ring i hvert frø når det er ferdigkokt. Du kan eventuelt benytte kylling- eller grønnsakskraft/buljong i stedet for vann. Smak til quinoaen med salt, pepper og en klatt smør. Bland quinoaen og grønnsakene og strø over bladpersillen rett før servering.
Enjoy!
oj! fant nettopp bloggen din via verozitas og jeg elsker den :DSåå mange gode oppsrifter og det at du lager plan for middag for en uke er genialt. Nå gleder jeg meg til å prøve oppskriftene.
Å, en oppskrift etter min smak!Har blitt veldig nysgjerrig på denne quinoaen, så dette må jo være den supre måten å teste på!Takk igjen for super inspirasjon!Nina
Tusen takk for fantastisk inspirasjonsblogg. Jeg er veldig glad i å lage mat, men har vel det samme problemet som de fleste andre… Hva skal vi ha til middag i dag? Når jeg lurer på det er det jo bare å gå inn her og se om jeg finner noe godt og det gjør jeg jo alltid:-).Kjempe fin bogg, bra skrevet og flotte bilder.Mette
åå herlighet du lager så sinnsjukt god mat:) Blir alltid sulten når eg er innom her:) Håper du snart kan gje ut kokebok!!
Åhh dette hørtes skikkelig nydelig ut 🙂 Måå prøves ut:)
For ein fantastisk fin blogg! Mange freistande oppskrifter her. Gler meg til å kokkelere på kjøkkenet i permisjonen.Klem F
Denne lagde jeg til middag i dag. Fikk skryter av både 2-åringen og mannen. Brukte en zataar krydderblanding på kylling og quinoa. Ble kjempegodt!! Takk for super oppskrift og blogg:^)
Så bra at den falt i smak! 😉
Laget denne middagen til foreldrene mine idag:-) veldig godt!