En frisk og god, og litt sunn dessert, som er rask å lage. Bruk modne fersken med masse god smak, alternativt modne nektariner. Kombinasjonen med fersken (nektariner) og bringebær er nydelig, for både øye og gane. Til 4 trenger du omtrent:

2-4 fersken, i båter
6-8 marengstopper, knust i grove biter
bringebær til pynt, hvis du har
200 gram bringebær (gjerne frosne)
ca 3/4 dl sukker (smak til)
1-2 ss presset sitronsaft

Begynn med bringebærsausen ved å ha bringebær og sukker i en kjele, og kok forsiktig opp.

La koke i ca 10-15 minutter, til bærene er knust. Sil av sausen og sett den kjølig. Smak til med friskpresset sitronsaft når sausen er avkjølt.

Rett før servering griller du ferskenbåtene til de blir møre og fine. Jeg brukte grillpanne, men grill de gjerne på utegrillen, eller stek de i litt smør i stekepannen hvis du ikke har grillmuligheter.

Ha de ferdig stekte ferskenbåtene på tallerkenen, ringle over litt bringebærsaus. Strø over marengssmulene og gjerne noen med friske bringebær hvis du har.

Serveres med en god vaniljeis.

Enjoy!

Tips: Dersom du får bringebærsaus til overs kan du fryse den ned i for eksempel en isbitboks og benytte den til dekor på en dessert senere i høst.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fristende….. Kombinasjon av marengs, krem og frukt er også en sikker vinner….. Marengs er vel egentlig undervurdert spør du meg….. Jeg har en gang reist med det i bagasjen fra paris til Oslo…… God helg!! AnneK.-)

  2. Fantastisk blogg du har, altid gode tips å hente:-)Denne retten minner om en sommerfavoritt jeg fant i et ukeblad, (husker ikke hvilket), men godt var det. Det gikk ut på å grille fersken og bringebær og blåbær(og litt sukker) i folie pakker, servert med yoghurt og marengs topper. Hos meg blir det litt sånn man tar hva man har inne i de forlie pakkene. Serverte med både is og Yoghyhurt for å tilfredstille store og små. Bruket Tyrkisk yoghurt, sånn i spann, helt fantastisk sammen med marengs og varm frukt :-)Et godt alternativ til is;-)Hilsen Beate

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste