Nå er kjøkkenet helt ferdig! Vi er utrolig fornøyd, med både løsning, design og hvitevarer. Kjøkkenet er fra Norema, med Format hvit fronter og T-grep håndtak. Vi har valgt 40 mm laminat benkeplate som vi også er veldig fornøyd med. Har du lyst på en liten «titt»?

Vi begynner med arbeidsbenken, som er «bonusbenken» ift det gamle kjøkkenet (hvor benkeplaten sluttet til høyre for vinduet tidligere). Det er her det skjer. All baking og forberedelser til de fleste rettene på bloggen skjer her. Skapet til venstre huser min gode venn

Kenwooden og andre kjøkkenredskaper. Kenwooden kan heises opp slik at den står i flukt med kjøkkenbenken. Alle nødvendige ingredienser og redskaper er i skuffene rundt.

Oppå benken har kaffemaskinen fra Nespresso fått sin plass, i rimelig nærhet til kakeboksene og kaffekoppene i overskapene.

Midt på «fondveggen» har platetoppen fått sin plass. Vi valgte her en 80 cm induksjonsovn fra Whirlpool med booster og slidesystem. Å gå over til induksjonsovn var bare helt herlig, rask effekt og full kontroll på temperaturen! Jeg er blitt litt bortskjemt! Avtrekksviften er fra Siemens.

Under koketoppen lagrer vi tørrvarer, ulike kjøkkenredskaper, tallerkner – og ikke minst krydderet, som vi nå har full oversikt over!

Så over til min kjæres «domene», oppvaskhjørnet. Her er også skuffer og skap som inneholder det meste av kopper og kar.

Det er for øvrig veldig praktisk å ha dobbelt sett med overskap. I den nedre rekken oppbevarer vi det som trengs til hverdags. I øvre rekke oppbevarer vi ting som ikke brukes så ofte, slik som for eksempel juleservise og vaser. Både min mann og jeg er relativt lange og vi har derfor valgt å ha 60 cm mellom benken og overskapet, noe som gir mye luft og en god romfølelse, Jeg rekker såvidt opp til den nederste hyllen i overskapet, mens min mann når tak i begge hyllene. En krakk er lett tilgjengelig på vaskerommet som ligger vegg-i-vegg med kjøkkenet.

I begge hjørnene har vi rondeller som kan rotere helt rundt, og vi har fri tilgang til alt i disse skapene, og unngår problemet med ting som «kommer bort» innerst i skapet!

Så over til høyskapene som er i overkant av 3 meter høye. Her har vi kombiskap, stekovn med elektronisk steketermometer og pyreolyse, samt en kombidampovn, alt fra Siemens. Å tilberede mat med dampovnen er helt utrolig! Jeg driver fortsatt og prøver meg frem, og gleder meg til å prøve den ut enda mer. Stekovnen har også innfridd fullt ut så langt, og jeg er imponert over pyreolyseprogrammet – ovnsrommet ble helt rent – som nytt!

I tillegg har vi høyskap, en del skuffer og ikke minst praktiske sokkelskuffer. På enden av skaprekken har vi plassert en bokhylle som rommer en del av kokebøkene mine, samt en liten vinhylle. Jeg er veldig fornøyd med denne plasseringen av kokebøkene.

 

Så over til spisekroken, som kan romme plass til 12 hvis vi hekter på to bordplater. Det er her vi stort sett oppholder oss, enten det er hverdag eller fest.

Over bordet har vi en Tollbod-pendel fra Louis Poulsson. To mindre Tollbod-pendler henger også over kjøkkenbenken. Tekstilene og liftgardinene er Unikko blå fra Marimekko. Et design jeg har likt i mange år, og som jeg synes passer godt på det nye kjøkkenet. Ellers er jeg veldig glad i blått og blånyanser.

Kjøkkenet er totalrenovert. Det eneste vi har beholdt er oppvaskmaskinen, som er relativt ny. Vi har ellers malt taket, pusset opp vegger som er malt med fargen Fyn (Jotun). Vi har fått nytt gulv (lys ask) og alle lister er nye. Vi har også fått nytt elektrisk anlegg og måtte også flytte noen rør i og med at vi flyttet plasseringen av oppvaskkummen. Alt i alt er vi veldig fornøyde, og har fått et funksjonelt og moderne kjøkken som møter alle våre behov, og litt til.

Det gamle kjøkkenet så slik ut, og har blitt pusset opp og er nå hyttekjøkken et sted i Norges land.

Vi vil benytte denne muligheten til å takke Linda på Norema Skårer for god hjelp, nyttige innspill og god oppfølgning under hele prosessen – og jentene i Interiørkonsulentene for nyttige innspill og støtte underveis!

Og ikke minst må vi takke min snekkersvigersønn Marius som tok seg av snekkerarbeidet og elektriker-Ken (som er min yngste datters samboer) som har tatt seg av det elektriske! Flinke og tålmodige karer! 😉

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. FOR en forandring. Er dere fornøyd med avtrekksviften? Vi har en som trekker SÅ dårlig. Skal pusse opp kjøkkenet og da trenger vi en som virker!

 2. Dettte kjøkkenet kan dere virkelig være stolte av.Så deilig med stort kjøkken og mye skap-plass.Jeg liker også Unikko fra Marimekko,nydelig!Vil nok en gang takke deg for de supre middagsrettene du deler med oss.

 3. Flott kjøkken! har akkurat oppdaget bloggen og prøvd ut et par oppskrifter. Foccacia og kanelsnurrer, veldig vellykket! Dette var en super side for inspirasjon! Håper det er greit at jeg linker til bloggen din…? Hilsen Maria

 4. Så flott det ble! Heldige deg:) JEg ønsker meg og nytt kjøkken…Her blir det nok laget enda mer god mat:)Klme Line

 5. Kjempefint! Det ser virkelig godt ud. Nu har du virkelig et drømmested, hvor du kan stå og eksperimentere med opskrifter, trylle og berige os andre efterfølgende. Dejligt! :-)Ha' en fin dag hos dig.

 6. Kjempelekkert:) – ble nå overbevist om at jeg må male kjøkkenskapene våre hvite (de er nå i gulnet bjørk, med sort benkeplate). Herlig med Marimekkotekstiler:) Bloggen din er utrolig flott – takk for mange tips til forying av hverdags- og festmiddager + nyttig info om "renere" mat uten kunstige tilsettingsstoffer. Her følger jeg deg 100%. Vår middag i går var tacokjøttboller laget av karbonadedeig tilstatt 1 ss av ditt hjemmelagde tacokrydder – kjempegodt:)Ha en fin torsdag – og helg:)Hilsen fra Bente.

 7. Hei Trine,Gratulerer med et flott kjøkken. Tydelig godt gjennomtenkt og praktisk – samtidig som det er pent. Det teller jo også. Fint å se et kjøkken hvor ting står fremme og ikke gjemmes bort i skap. Taklk for at du ville dele dette med oss andre.Hilde

 8. Det var virkelig blitt et flott kjøkken. Skulle gjerne hatt noen av dei skapene ja. Og ikke minst stekovnene. Kos deg med arbeidsdagen i ditt nye kjøkken 🙂

 9. For en forskjell, og for et herlig kjøkken dere har fått!Skjønner godt at dere er fornøyde!Virker spennende med dampovn!Hilsen Nina

 10. Sa kjempefint det ble! Ja, her blir det inspirasjon til mange kulinariske kreasjoner, skjonner jeg!!!! Nyt det!klem Mette

 11. Å, for et drømmekjøkken. Skikkelig lekkert. Gleder meg til å høre mer om dampovnen, vi sikler litt på en slik :-)Tusen takk for titten 🙂

 12. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Det er ekstra gøy å lage mat i slike omgivelser! Trine

 13. Vi venter på treretters-invitasjon for å få innviet det nye kjøkkenet "ordentlig"… 🙂 Hihi..

 14. Det har virkelig blitt fint! Tollbod-lampen likte jeg ekstra godt, og det gjorde seg fint med de to små over benken. ;)Jammen må det være ekstra deilig å lage mat på nytt kjøkken. Jeg planlegger nytt kjøkken i hodet mitt, selvom det er lenge til vi skal pusse opp. Da er det ekstra dyp benkeplate som står øverst på ønskelisten, samt to komfyrer.

 15. Gratulerer! Kjøkkenet ble kjempelekkert og praktiskt.Marimekko passer godt inn,og er prikken over i'en.: )

 16. Så fint det ble! Fine kjøkken finnes det mange av, men mitt matlagingshjerte gleder seg stort over å se et kjøkken som både er lekkert OG ekstremt funksjonelt. Denne bloggposten lagres direkte i interiør-favorittene mine. Til jeg skal planlegge mitt eget drømmekjøkken 🙂

 17. Så kjempefint kjøkkene ble!! Digger marimekko gardinene. Har du sydd dem selv, eller er de ferdigsydde? Ønsker meg sånne til mitt kjøkken! Kjempe koseli blogg med masse nyttige tips til oss som ofte går lei å finne på middagslister uke etter uke! TAKK!! 😀

 18. Kjempe fint kjøkken=) Har også marimekko liftgardin,elsker det mønsteret. Men de stablekrusene som stør på kjøkkenbenken ved vasken, hvor har du kjøpt de? De var knallfine.Hege

 19. Hege; jeg husker ikke hvor krusene er kjøpt, dessverre… Ja, de er kjempefine, og gode og drikke av.Trine

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste