Jadda, jeg vet – dette er en variasjon over et gammelt tema. Det som imidlertid er litt nytt er en kule med Snøfriskost, som passet utrolig godt inn i denne kombinasjonen, og slike erfaringer må jo deles. Ironisk nok glemte jeg å legge på kulen med Snøfriskost før fotografering, men den kom på plass før retten ble servert.

Til smårett til 2 eller forrett til 4, som lages i en fei, trenger du omtrent:

12 asparges
4 skiver parmaskinke
en neve pinjekjerner, ristet
10-14 Torritotomater, delt i to
2-4 kuler Snøfrisk naturell
5 ss god olivenolje
1 ss god balsamicoeddik
1 ts dijonsennep
Eventuelt litt crema di balsamico til dekor

Godt brød

Rens aspargesen ved å skjære av en del av stilken der den begynner å bli trælete, eller rett og slett brekke av stilken der den brekker naturlig. Skrell eventuelt stilken litt hvis den er stor og grov, men mye smak sitter i stilken, så ikke skrell mer enn nødvendig.

Kok aspargesen i vann tilsatt salt og litt sukker. Saltet setter smak og sukkeret skal gjøre at aspargesen fortsatt holder seg sprø. Kok aspargesene i 3-4 minutter, avhengig av tykkelsen. Pass på å ikke koke for lenge, da blir de slappe og dvaske! Du kan kjenne etter med en skarp kniv hvor godt kokt den er. Skyll aspargesen i kaldt vann. Anrett aspargesen på tallerken.

Bland ingrediensene til vinaigretten i et glass med tett lokk og rist sammen. Smak til underveis, det kan ofte være vanskelig å beregne mengde balsamicoeddik og sennep siden det finnes så mange ulike typer og styrker. Ringle vinaigretten over aspargesen. Fordel gode småtomater og parmaskinke over, samt noen ristede pinjekjerner.

Legg på en kule Snøfriskost eller to, og server!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste