Har du ismaskin kan du trylle frem de herligste sorbeter på kort tid. Appelsinsorbet er en av mine favoritter, og blir aller best om du presser appelsinene selv. Men har du ikke friske appelsiner tilgjengelig kan du benytte appelsinjuice av god kvalitet. Finn frem:

5 dl nypresset appelsinjuice
 
1 dl vann
1,5-2 dl sukker
1 vaniljestang
evt litt melis

Gi vann og sukker et oppkok. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha frø og stang i sukkerlaken. Avkjøl. Press appelsinen og bland i sukkerlaken. Smak til med melis om nødvendig. Kjør appelsinblandingen i ismaskin til den er ferdig.

Oppbevar sorbeten i fryseren dersom du ikke skal servere den umiddelbart. Hvis du har oppbevart den i fryseren bør du la den tine på benken i 15-30 minutter før servering. 
 
Sorbeten er god som den er eller som tilbehør til noe annet. Hva med å skjære opp frisk frukt og ha en kule appelsinsorbet oppi fruktsalaten? På bildet har jeg anrettet sorbeten sammen med tynne skiver appelsin (pass på å fjerne alle hvite hinner) og noen bringebær. Noen hakkede pistasjkjerner smaker også godt til.

Sorbeten smaker også godt som tilbehør til friske jordbær, for eksempel Jordbær marinert i stjerneanismarinade
 
Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så spennende med sorbet! Den ser god ut og det er jo tiden for slikt nå!Hva slags ismaskin vil du anbefale?Stine

  2. Jeg har liten kjennskap til ismaskiner utover min egen, som er mer enn 10 år gammel og kommer fra Krups. Den har vært trofast og enkel å håndtere. Andre som har gode ismaskiner å anbefale?Trine 😉

  3. Clas Ohlson selger en til ca 500kr (Philips). – Ikke noen rambomaskin, 30 w eller noen sånn!! Kapasiteten er ca 1 liter, og da er det såvidt det går rundt, men den er veldig lett å bli glad i og enkel å bruke. Glem crème brûlée (so 90s), hjemmelaget is/sorbet er the next big thing.

  4. Eg har ein veldig billig ein frå Waver. Den fungerer greit, så det er ikkje sikkert pris nødvendigvis heng saman med kvalitet.

  5. Jeg er vanvittig glad i søtsaker og is:) (altfor glad) Blogger derfor om helse og sunne alternativer. Noen tips om hva slags søtning det er best å bytte ut sukker med i sorbet? det er jo viktig at konsistensen forblir fløyelsmyk og ikke kornete…

  6. Takk takk! ;)Ada Linnea; Jeg har dessverre ikke særlig erfaring med alternativ søtning i sorbeter. Jeg forsøker selv å redusere mengden sukker generelt, og har du frisk og god frukt er det ofte ikke mye sukker som skal til. Smak deg frem! Trine 😉

  7. Har laget bringebær og bjørnebær sorbet etter din oppskrift, og den var kjempegod! Tenkte å prøve denne også. I bringebær- og bjørnebærsorbeten var det stivpisket eggehvite av et egg. Stemmer det at det ikke skal være eggehvite i denne?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste