Sennepsbakt laks med spinat, potetskiver og sennepssaus
Laks og sennep er utvilsomt en god kombinasjon. Til to trenger du omtrent:
Sennepsbakt laksca 400 gram fersk laks (gjerne Salmalaks)salt og nykvernet sort peppersennep
Smørstekt spinat1-2 ss smør1 pakke frisk spinat1 rødløk, i tynne skiver1 hvitløkfedd, delt i to på langssalt og nykvernet pepper
Ovnsbakte potetskiver6 poteter, i skiverolivenoljesalt og nykvernet pepper
Sennepssausca 6 ss god olivenolje
ca 1 ss hvitvinseddikca 1 ts sennep1 fedd hvitløk, finhakketsalt og nykvernet pepper
Sett ovnen på 225 grader. Skrell poteten og skjær den i skiver. Legges i ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes i ca 30-40 minutter, til potetene er møre og har fått litt farge.
Del laksen i passe stykker og krydre med salt og pepper. Smør på litt sennep. Jeg har brukt både dijonsennep eller vanlig sennep til denne retten, og begge deler har smakt fortreffelig. Bak laksen ved 225 grader i ca 10-15 minutter, til laksen er passe stekt.
Rist sammen ingrediensene til sennepssausen i et syltetøyglass eller lignende.
Skyll og rens spinaten. Skjær løken i tynne skiver og del hvitløkfeddet i to på langs. Fres løken og hvitløken i halvparten av smøret, slik at løken blir myk og blank. Tilsett resten av smøret og spinaten. Når spinaten har falt sammen smaker du til med salt og pepper. Ta ut de halve hvitløksfeddene og spinaten er nå klar for servering.
Anrett laksen oppå spinaten og server potetene og sennepssausen ved siden av.
Enjoy!
Publisert 25. 2. 2010
Nam!! Dette skal jeg jammen prøve i kveld 🙂 Baker du laksen i folie??
dette så fantastisk godt ut ! Denne må jeg helt klart prøve en dag!
skal hisle fra manne og si at dette er den eneste fornuftige bruken jeg har hatt av blogger;O) han likte middagen: og jeg slapp unna OL en stund F
Jeg prøvde denne i dag, og det ble supergodt! Takk for tipset :)*følger spent med videre*
Åhh dette hørte himmelsk ut, skal absolutt prøves ut:)