Her kommer nok en pizzavariant, denne gangen med bacon som “hovedtema”. Oppskrift på pizzabunnen finner du her. Jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften, får alltid vellykket bunn! Jeg brukte bakesten og høy temperatur da jeg stekte pizzaen, og ble belønnet med sprø og deilig pizzabunn. Har du ikke allerede skaffet deg bakesten bør du vurdere å gjøre det. Pizzasausen er en variasjon over et gammelt tema, men med små endringer siden sist:

1 boks hermetiske tomater (gjerne cherrytomater)
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1/3 rød chili, finhakket
olivenolje
2-3 ss tomatpurè
1 ss balsamicoeddik
salt og pepper
frisk basilikum, strimlet

Fres hvitløk og chili forsiktig i litt olje før du tilsetter cherrytomatene. Dersom du får tak i hermetiske cherrytomater bør du forsøke det. I tillegg til at det smaker ekstra godt får du et flott og rustikk utseende på pizzaen din, se bare her.

Ikke rør for mye i sausen slik at du moser tomatene. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med salt og pepper. La sausen putre litt før du slår av varmen og lar den stå å trekke litt mens du venter på at deigen skal bli ferdighevet.
Garnityr:
200 gram “magert” bacon, i terninger
3 vårløk, finsnittet
1 liten løk, i ringer
mozzarella
Fres baconet i en stekepanne uten tilsatt fett, til det er godt stekt, men ikke sprøtt.

Sett stekovnen på maks temperatur og sett inn bakestenen. Det som er viktig er at den er blitt god og varm når du skal steke pizzaen din. Når ovnen (og bakestenen) er varm nok tar du ut bakestenen, og det som kommer videre må gå rimelig raskt. Det er derfor lurt å ha alt klart på forhånd og ha kjevlet ut pizzadeigen til en tynn bunn: Fordel pizzasausen på den utkjevlede deigen, ha på ost, bacon, vårløk og løk i nevnte rekkefølge. Strø eventuelt over krydder etter ønske. Sett bakestenen umiddelbart tilbake midt i stekovnen og stek pizzaen til den er ferdig. Ovnen min går opp til 275 grader og pizzaen var ferdig etter ca 9 minutter. Dette varierer fra ovn til ovn, så det er lurt å passe på litt!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hmm, nå når vi har større kjøkken med mer plass så bør vi kanskje vurdere innkjøp av en bakestein.Ha ei riktig fin helg 🙂

  2. Ja bakestein hadde vært no å ha..Men blir nok ikke med det første :sHvor finner du foresten tak i de hermitiserte cherry tomatene. Har sett etter de på de forskjellige butikkene vi har rundt om her uten hell ..Ønsker deg med det samme ei hærlig helg !!!

  3. NAM!!!! 🙂 jeg må si at jeg er mektig imponert over matbloggen din!! 🙂 hit skal jeg når jeg mangler ideer til middag.. og det er ikke rent sjelden skal jeg fortelle deg :)ha ei super helg!!!klem fra Lisa

  4. I dag/kveld har jeg endelig laget din pizzadeig, og jeg TAKKER med STORE bokstaver; Den er den beste jeg har laget ,-) Følger med deg og tar tips, selv vi er 2/3 store og 2 halvstore m en allergi er det kjempegodt det du kommer med. Bare det å lagre det i hodet og så prøve seg fram med smaker.God helg! ps! har været dårlig med kommentarer med du er kjempeflink ,-)

  5. Her var det mye godt!Jeg skal prøve å lage litt meir spennendes og ny mat nå i 2010,da er det bra å ha blogger som denne.Ha en riktig fin helg!Pernilla

  6. Mmm, så deilig ut. Her måtte vi ut og kjøpe pizza i dag pga forglemmelse når vi handlet, men den var god den også ;)Ha en fin helg.Trude 🙂

  7. Husker ikke helt hvor jeg kom over bloggen din, men nå er jeg innom så og si hver dag. Jeg elsker den rett og slett. Har fått mange middagstips her hos deg. Den ukemenyen din så fin ut, tror kanskje jeg skal hive meg på den. Er så dårlig på å finne på middag for tiden. … også skal jeg prøve den rekespagettireten din på min kresne 3 åring. Heidi

  8. Hei Trine!Nå har jeg endelig prøvd noen av oppskriftene dine; torsk med rød pesto, oreokake og eple/blåbær-smuldrepai. Nam nam nam!Trodde ikke jeg likte torsk, men der tok jeg feil!I dag blir det kylling med kremost og couscous, så du skal vite det at for meg og min familie fungerer du som en fantastisk inspirasjon og veileder for at vi skal spise noe annet enn spaghetti med kjøttdeig :)Etter å tipset om bloggen din et par ganger på min egen blogg har jeg fått tilbakemeldinger fra flere venninner som også har hentet en og annen oppskrift fra deg, så nå går du som en farsott i venneflokken ;)Takk for en alldeles herlig blogg!

  9. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Det er utrolig morsomt å høre at dere tar med dere tips og oppskrifter herifra!Når det gjelder cherrytomater har jeg fått tak i det på velassorterte matvareforretninger og innvandrerforretninger. Og da tar jeg med så mange bokser jeg orker å bære! Løp og kjøp! Trine 😉

  10. Hei igjen;Ville bare tipse om at jeg akkurat fant hermetiske cherrytomater på min lokale Rema1000 av alle steder..11 kroner "boksen".Kanskje ikke alle Remaer som tar dette inn, men det er jo verdt å sjekke 🙂

  11. Hei igjen, nå har jeg også noen bokser med hermetiske cherrytomater i huset. Funnet på en lokal Spar og prisen var litt over kr 13. har i tillegg laget et innlegg med henvisning til pizzadeigen din og bloggen din. Ha en fortsatt matglad uke!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste