* 24. DESEMBER *
Endelig ble det julaften i år også! Nå har julefreden senke seg over heimen, og jeg ser frem til koselig julefeiring med familie og venner.

Julaften skal vi feire hjemme, min mann, jeg og minstemann. De 4 andre (voksne) barna våre er hos hhv sin far og mor. De kommer imidlertid «hjem» til dekkede bord på 1. juledag og 2. juledag, til hhv julelunsj og pinnekjøtt. Men tradisjonen tro kommer jentene (med samboere og barn) på julefrokost i dag!

På menyen på julekvelden står det ribbe, julepølser, medisterkaker, rødkål og ovnsbakte poteter. Når det gjelder tilberedning av ribben følger jeg Hellstrøms anbefalinger som du finner her. Så krysser vi fingrene for sprø og fin svor i år også! De ovnsbakte potetene tilberedes etter mammas oppskrift, som hun tok med seg fra England, da hun var au pair der tidlig på 60 tallet. Til dessert er det riskrem og jordbærsaus. Det er det mannen min som pleier å lage. Mannen drikker øl og akevitt til julematen, mens jeg som ikke drikker denslags skal kose meg med litt rødvin. Jeg ble kjempeglad da jeg så at en av mine rødvinsfavoritter også er anbefalt til ribbe, så da blir det Vigneti di Torbe Valpolicella til ribba i år.

Vi gleder oss til en koselig jul med minstemann. Det er så utrolig herlig å se hvordan han reagerer når nisser og juletre inntar hjemmet hans, og hvor fornøyd han er når vi spiller og synger julesanger.

Men kjekkest av alle er Mailegnissen som er 1,50 på strømpelesten, og som har blitt en god kompis med etter å ha fått gave av han daglig de siste 24 dagene. Skal si gutten har lært å åpne pakker, og skal være godt trent til det blir tid for kveldens gaveåpning. Kanskje kommer det også nisse i kveld? Snill gutt har han i alle fall vært!

Før jeg lukker siste luke i min julekalender vil jeg takke for at så mange har tittet innom. Jeg vil også takke for mange koselige og gode tilbakemeldinger. Det har vært rørende og utrolig gøy å få så overveldende og god respons!

Helt til slutt vil jeg gi en julegave til en av dere, som har skrevet en kommentar på bloggen min på en av innleggene som er postet i perioden 1. – 23. desember. Premien er et gavekort på kr. 400 fra Kitch’n, som kan benyttes i en av butikkene eller i nettbutikken. «Trekningen» er gjennomført av mannen min, som først fikk i oppgave å velge ett tall mellom 1 og 23 (uten at han først ble orientert om formålet). Han valgte tallet 17 (dvs 17. desember). Han skulle deretter velge et tall mellom 1 og 11 (det var 11 innlegg på denne datoen) og valgte tallet 7. Kommentar nr. 7 den 17. desember var Irene, gratulerer! Send meg en epost med navn og adresse så skal jeg sende deg gavekortet i løpet av romjulen.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig

GOD JUL,

med mange gode matopplevelser, spennende pakker, fridager og koselig samvær med familie og venner! Så sees vi om ikke så alt for lenge!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tusen takk for at du ordnet kalender til oss, har vært innom daglig og koset meg med "min" kalender. Noen av oppskriftene ble også prøvd bl.a hamburgerne og biscottiene. Ønsker deg en god jul og et godt nyttår.Gratulere Irene med den flotte premien.

  2. Takk for god inspirasjon i matveien- jeg har virkelig lagt min elsk på bloggen din! Jeg har også, som Monica, testet ut flere av oppskriftene dine nå i desember. Ha en fantastisk GOD JUL. Jeg gleder meg til mer inspirasjon i 2010! 🙂

  3. Gratulerer så masse til vinneren! :)Og tusen takk til deg for MANGE gode middager i året som gikk. Herlig!Håper dere får en herlig julefeiring. :)Vibeke…

  4. Tusen takk for en utrolig flott matblogg! Jeg gleder meg til å følge deg i året som kommer.Ha en riktig fin jul og et godt nytt år!

  5. God jul Trine.Det var spennende med denne kalenderen.Jeg runder snart 20000 besøk på telleren min, og da har jeg en gave å dele ut—snart.Håper du melder deg på der.vi har jo "kjendt " hverandre en stund.Klem

  6. Gratulere så mye til Irene som vinner :)Og tusen takk for denne hærlig kalenderen til oss ..Er bestandig en stor inspirasjon å titte inn når det har kommet nye poster her i fra !!Håper du og familien har en flott jul Klem fra Siv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.