Hyttesesongen er på hell og det bærer også utvalget og mengder av ingredienser i kjøkkenskuffene preg av. Men når det er gjester på vei, og butikken ligger et stykke unna, må en bare gjøre det beste ut av det en har; en kilo bollemiks og en plate kokesjokolade.
Jeg fulgte oppskriften på bollemiksen, men benyttet fersk gjær til søt gjærbakst i stedet for tørrgjæren som fulgte med. Jeg fulgte deretter fremgangsmåten til kanelsnurrene jeg laget for et par uker siden, men byttet ut kanelen med hakket kokesjokolade:

Ha deigen på melet bord og del den i 3 emner. Kjevle hvert emne til et rektangel ca 30 x 45 cm. Ikke kna og kjevle mer enn strengt nødvendig. Smør romtemperert smør på den ene halvdelen av rektangelet, strø eventuelt på litt sukker og ha hakket kokesjokolade over. (Jeg brukte kokesjokolade med høyt kakaoinnhold og da kan du benytte litt sukker). Brett deretter den usmurte delen over. Kjevle lett slik at det fester seg sammen. Del deigen i 6 remser på langs. Ta tak i enden av remsen og snurr et par ganger begge veier. Legg remsen i en ring på bakepapirkledt stekeplate og klem endene sammen under ringen.

Etterheves i ca 30 minutter under et klede. Før steking kan sjokoladebollene pensles med sammenvispet egg. Stekes ved ca 225 grader i ca 10-12 minutter, eller så lenge det er nødvendlig å steke bollene helt perfekte.

Det er sjelden jeg bruker slike ferdigprodukter, men på hytta synes jeg det må være lov en gang iblant. Jeg ble imidlertid overrasket over hvor lette og luftige bollene ble, og ikke minst hvor gode de ble med hakket kokesjokolade inni. Jeg kommer helt klart til å forsøke denne varianten senere, men da med hjemmelaget bolledeig, for uansett så er nå det det aller beste!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Den ferdige bollebaksten er super for oss bake kløner, så det var artig å se at du likte den også!Stikk gjerne innom min blogg idag, jeg feirer nemlig med en liten givaway!

  2. Alt du lager ser så himmelsk godt ut! Hadde jeg ikke levd på en evig diett hadde jeg ansatt deg på flekken!:)Linker til bloggen din for inspirasjon – må innrømme at du har inspirert flere av måltidene mine^^

  3. Hei hei.De så kjempe deilig ut og jeg har nå fått en ide. Datteren min har høstferie og har en venninne på overnatting. I morgen sender jeg de rett bort på butikken også kan de få lage boller. De er 13 år så dette klarer de. Ikke altid lett å finne på ting når de har ferie så dette blir bra.Tusen takk for oppskriften :)Fin kveld til deg.Trude 🙂

  4. Takk, takk! Alltid koselig å høre at andre finner inspirasjon i bloggen min, både store og små!Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste