Til høstferien bevilget jeg meg kokeboken Under valnøttreet av Anna og Fanny Bergenstrøm. Oppskriftene i boken er delt opp etter ulike hovedingredienser, slik som tomater, avocado og sitrus. Den er spekket av et utall oppskrifter (over 400, faktisk) og fine bilder (dessverre alt for få). For meg er bildene viktig i en kokebok, det er blant annet de som frister og gir meg inspirasjon. Dessverre var det ikke bilder til alle rettene, eller så er de plassert andre steder enn i tilknytning til oppskriften, og det synes jeg var et minus. Under kapittelet chili fant jeg inspirasjon til denne retten. Jeg kommer definitivt til å bla mer i denne kokeboka! Til to porsjoner trenger du omtrent:

ca 400 gram poteter, i båter
6-8 sjalottløk, skrelt og delt i to
ca 1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
2-3 kyllingfileter
ca 1 ts chilipasta blandet i ca 5 ss olivenolje
1,5 dl kyllingbuljong eller hvitvin
ca 100 gram chorizo eller annen krydret pølse, i biter
ca 6-8 cherrytomater
1 liten rød paprika, i biter
fersk timian og rosmarin

 

Smør en ildfast form eller liten langpanne med olivenolje. Skrell og skjær poteter i store båter. Kok potetene i ca 1 liter vann i ca 3 minutter. La potetene renne godt av og fordel de i bunnen av formen sammen med løk og hvitløk. Ha på litt salt og nykvernet pepper. Stek potetblandingen på 225 grader i ca 15 minutter.

 

I mellomtiden krydrer du kyllingfiletene med smuldret flaksalt og nykvernet pepper. Brun filetene i smør og litt olivenolje i en stekepanne. De skal få litt farge på begge sider. Legg filetene deretter oppå potetblandingen når den er ferdig forstekt (15 minutter), sammen med choritzo, urter og hele cherrytomater. Drypp over chilipasta utrørt i olivenolje, og hell deretter over vin eller buljong. Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15-20 minutter, til kyllingen og potetene er passe stekt.

 

Serveres med god brød og gjerne et glass vin.

 

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei hei.Så mye deilig mat du lager og oppskrifter så det går an å prøve å lage det selv. Håper du synes det er greit at jeg legger meg til som følger her. Du er selvsagt velkommen til bloggen min om du skulle ønske :)Trude 🙂

 2. Dette så ut som en enkel men smakfull rett, tror jeg må prøve den ut ;-)Takk for at du deler ;-)mvh ¤

 3. Laget dette til middag i dag, dog uten pølse, og det var kjempegodt!!! Ny rett på favorittlista :)Enkelt og knallgodt!

 4. Hei – jeg lagde denne retten hjemme i går og den falt rett i smak; selv hos min skeptiske mann. Det var en perfekt kombinasjon av ingredienser og chorizo’en var prikken over i’en…. 🙂

 5. Denne prøvde vi i dag og med stor suksess 🙂 Jeg har blitt litt avhengig av bloggen din og har etterhvert prøvd mye forskjellig. Må si at gjærbaksten min har nådd nye høyder etter å ha funnet denne bloggen. Så jeg vil enkelt og greit bare si TAKK 🙂

 6. Da er retten nettopp fortært, og gjorde stor lykke hos både små og store! Veldig smakfull og utrolig saftig kylling, men ikke for sterk heller, så 5-åringen klaget ikke..;-)

 7. Beste kyllingen jeg har spist!!! enkelt og veldig godt, kan anbefales, utrolig flott matblogg

 8. Hei! Fikk endelig prøvd denne til søndagsmiddagen i dag og det var utrolig godt! Mye og god smak for både store og små, og veldig praktisk med alt-i-ett i ovnen. Både frøkna, venninnen og mannen syns det var noe vi kunne ha igjen 🙂

  Tusen takk for ett vell av gode oppskrifter!

 9. Hei Trine 🙂
  Fant denne i “arkivet” ditt, og skal lage den i morgen. Spørsmålet mitt er da; kan jeg gjøre alt i stand tidligere på dagen så kun stekeovnen gjenstår når gjestene kommer?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste