Rask tomatsuppe med kjøttboller og parmesan
Her kommer oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe som nesten er raskere å tilberede enn posesuppe. Og hundre ganger bedre, minst! Ikke noe å tenke på da! Til 3 porsjoner trenger du omtrent:
3 sjalottløk, finhakket3 bokser hermetiske tomater, hakket1 ts sukker (smak til med evt mer)ca 2 ss balsamicoeddik2-3 ts kyllingbuljongpulver1-2 dl vann1,5 dl matfløte eller kremfløtetørket oregano (smak til)250 gram kjøttdeig (kan sløyfes)parmesan, i flak
Stek sjalottløken gylden i olivenolje eller smør. Hell i tomatene, sukker, balsamicoeddik, kyllingbuljong, vann, fløte og oregano, og kok opp og la trekke i 5-10 minutter. Dersom du ønsker kjøttboller har du små klumper med rå kjøttdeig i suppen, som du lar trekke med noen minutter, til kjøttbollene er gjennomkokt. Skav over noen skiver parmesan, ha på en basilikumkvast (hvis du har) – og server!
Godt brød er et «must» til!
Enjoy!
Publisert 7. 9. 2009
Hei!Jeg må bare si at jeg blir så glad og inspirert av bloggen din! Har prøvd lakse oppskriften med parmesan/chili og skal teste ut denne tomatsuppen! Bildene er så fine og tenna løper i vann hver gang jeg er innom bloggen din. Keep up the good work!Stine
Perfekt! Denne skal jeg prøve i kveld. Jeg satt akkurat og tenkte på hva jeg skal lage til middag, som er sunt, enkelt og varmt, og tanken på en skikkelig digg tomatsuppe slo meg senest i går. Tusen takk for oppskrift! 🙂
Den må jeg prøve;-)