Her kommer oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe som nesten er raskere å tilberede enn posesuppe. Og hundre ganger bedre, minst! Ikke noe å tenke på da! Til 3 porsjoner trenger du omtrent:
3 sjalottløk, finhakket
3 bokser hermetiske tomater, hakket
1 ts sukker (smak til med evt mer)
ca 2 ss balsamicoeddik
2-3 ts kyllingbuljongpulver
1-2 dl vann
1,5 dl matfløte eller kremfløte
tørket oregano (smak til)
250 gram kjøttdeig (kan sløyfes)
parmesan, i flak
Stek sjalottløken gylden i olivenolje eller smør. Hell i tomatene, sukker, balsamicoeddik, kyllingbuljong, vann, fløte og oregano, og kok opp og la trekke i 5-10 minutter. Dersom du ønsker kjøttboller har du små klumper med rå kjøttdeig i suppen, som du lar trekke med noen minutter, til kjøttbollene er gjennomkokt. Skav over noen skiver parmesan, ha på en basilikumkvast (hvis du har) – og server!
Godt brød er et «must» til!
Enjoy!
Skriv ut
  1. Hei!Jeg må bare si at jeg blir så glad og inspirert av bloggen din! Har prøvd lakse oppskriften med parmesan/chili og skal teste ut denne tomatsuppen! Bildene er så fine og tenna løper i vann hver gang jeg er innom bloggen din. Keep up the good work!Stine

  2. Perfekt! Denne skal jeg prøve i kveld. Jeg satt akkurat og tenkte på hva jeg skal lage til middag, som er sunt, enkelt og varmt, og tanken på en skikkelig digg tomatsuppe slo meg senest i går. Tusen takk for oppskrift! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste