Kanaripoteter – Saltkokte poteter
Kanaripoteter er alltid populært, enten som tilbehør til en hovedrett, eller som del av en tapasbuffet – gjerne med en god tomatsaus til eller aioli. Her kommer den enkle oppskriften på kanaripoteter:
30 små poteter med skallca 5 dl vannca 5 dl grovt salt
Kok opp vannet. Vask potetene godt og ha de i vannet sammen med saltet. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter – og at skallet er noenlunde intakt. Kok potetene i ca 15 minutter eller til de er psse møre. Hell av vann og salt og la potetene dampe et par minutter i kjelen, uten lokk. Børst eventuelt litt av saltet av poteten før servering, slik at de ikke blir for salte.
Hvis du heller vil bake potetene i ovnen finner du oppskrift på saltbakte poteter her.
Enjoy!
Publisert 27. 8. 2009
Papas arrugada- kanskje det beste som finnes!MvhChristine
Dette skal jeg jammen lage i helgen!Tusen takk for oppskriften og for mye god inspirasjon!Lene.
Tusen takk for oppskriften:)Den var til stor hjelp!
Mmmmm så fantastisk mye fristende og godt på disse sidene. Nå er bloggen lagret. Gleder meg til å prøve oppskriftene framover.
Hei
For en flott side du har. Hvis jeg dobler mengden poteter gjelder det også saltet?