Kanaripoteter – saltbakte poteter med hvitløk og timian
Fra tid til annen får jeg invitasjoner og henvendelser fra kommersielle aktører som ønsker å presentere produktene sine. Det er alltid hyggelig, selv om jeg ikke alltid har hatt anledning til å følge de opp. I sommer dumpet en liten sort boks ned i postkassen, som inneholdt salt i alle slags varianter – i kreativ innpakning. Siden jeg uansett hadde tenkt å lage saltbakte poteter, så passet jo det veldig godt, for da går det med litt salt!
Du trenger:ca 1,5 kg små poteter med tynt skall3 ss olivenolje4 fedd hvitløkfrisk timian1/2 kg grovt salt2 ss hvetemel1 dl vann
Sett stekovnen på 250 ºC. Skyll godt av potetene, skallet skal være helt. Legg potetene i en smurt ildfast form. Vend inn hvitløkfedd delt i to og friske timiankvister. Bland sammen salt, hvetemel og vann og fordel over potetene, klapp til slik at saltet ligger som et lokk. Settes på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 200 ºC og stek til potetene er møre, etter ca 15-20 min. Stikk en liten spiss kniv i potetene og kjenn at de er passe kokt. Ta ut og fjern saltet, slik at potetene ikke «koker» videre i saltet.
Publisert 11. 8. 2009
Mmmmm. Fristende!
Hmm! Hadde nesten glemt sånne poteter! Fikk de overalt da vi var på Lanzarote ifjor..Dette må jeg lage snart!