Denne kaken er utrolig lettlaget (typisk “hyttekake” i vår familie), og kan fylles med sesongens bær og frukter, feks epler, rabarbra eller blåbær. Her har jeg brukt blåbær.

1,5 dl hvetemel
150 gram kaldt smør
1 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
4 ss brunt sukker
3-4 dl bær eller frukt (i biter)
1 ss smør (hvis du bruker frukt)
1-2 ss brunt sukker
saften av 1 appelsin

Bland mel, bakepulver og smør sammen i en bolle. Kna smøret ut slik at blandingen har konsistens som havregryn (eventuelt kan du benytte kjøkkenmaskin). Bland inn vaniljesukker og brunt sukker. La bollen stå kaldt i ca 10-15 minutter.

I mellomtiden renser du frukten og lar det få en runde sammen med smør og sukker i stekepannen. Hvis du bruker bær kan du røre inn sukkeret uten å varmebehandle det (og droppe smøret). Klem saften av en appelsin over frukt eller bærblandingen. Ha blandingen i bunnen av en ildfast form og dryss deigsmulene over. Hvis du vil kan du drysse en neve grovt hakkede nøtter over.
Stekes på ca 200 grader i ca 30 minutter. Pass på steketiden mot slutten, slik at smuldrepaien får en fin-fin farge! Serveres med vaniljeis, vaniljekesam eller pisket krem.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. HeiDenne har jeg laget i mange varianter. En god er blanding av hermetisk fersken og skogsbær. "deigen"er grei å ha i fryseren, da kan du raskt lage en kake om du får besøk, eller bare har lyst på noe godt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste