Her i gården serveres det bløtkake til alle fødselsdager. Fyll og pynt varieres etter årstid og bursdagsbarnets egne preferanser. Mathias på ett år elsker jordbær, og selvfølgelig fikk han jordbær inni og oppå den aller første fødselsdagsbløtkaken sin!

Sukkerbrød:
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel siktet
1 ts bakepulver

Fyll og pynt:
5 dl kremfløte
1 kurv jordbær
1 liten boks ananas, i biter
lettmelk til dynking av sukkerbrødet

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form (24 cm i diameter) og stek kaken på 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.

Del kakebunnen i tre lag. Legg det nederste laget på et fat og dynk bunnen med 4-5 ss melk eller juice. Fyll ett lag med ananas/krem og ett lag med jordær(i biter)/krem. Pynt kaken med krem og jordbær. Kaken kan gjerne lages dagen før, men vent da med å sette på jordbærene til rett før du skal servere bløtkaken.

 

Ha en fin fødselsdag!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Gratulerer med etttåring:)Kaka så skikkelig god ut. Her i huset er vi også veldig glade i bløtkake, spesielt bløtkake med jordbær eller multer.

  2. Hei! Jeg har lyst til å bake bløtkaken med ananas og jordbær, men har hørt at ananas kan få kremen til å smake beskt. Har du erfart dette? Bør jeg ha et lag nederst med ananas uten å blande det med krem?
    Vennlig hilsen Tone Rose

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste