En enkel og god kyllingrett, som har blitt en favoritt her i huset. Til 4 sultne trenger du omtrent:

  • 4 kyllingfileter
  • 2 dl tørr hvitvin eller 3 ss sitronsaft
  • 4 ss pesto
  • 8-12 cherrytomater, delt i to
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss soyasaus
  • god olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 – 2 stk fersk mozzarella
  • 1 neve grovt hakket frisk basilikum

  • Putt filetene i en plastpose (brødpose el) og bank de flate med en kjøttbanker eller noe annet tungt (feks et kjevle). Krydre filetene med salt og pepper.
  • Stek filetene brune i litt olje. Ha på en skje pesto på hver filet, tilsett hvitvin i pannen, og la det hele surre litt i pannen.
  • Bland balsamicoeddik og soyasaus med hvitløk, salt og pepper i et glass med lokk el. Ha i en god klunk med olivenolje og rist det hele godt sammen.
  • Legg filetene i en ildfast form. Fordel sausen og tomatene over og legg deretter skiver med mozzarella på toppen. Ha over litt olivenolje. Gratineres under grillen eller i ovnen ved 225 grader til osten bobler og er gylden. Strø over basilikumbladene og server! Passer godt med pasta og en frisk salat til, samt godt brød!
  • Vintips: la Vieille Ferme 2007
Skriv ut
  1. Denne var knallgod! Har prøvd å lage den to ganger nå, og andre gangen smurte jeg enda mer rød pesto på kyllingen enn i oppskriften – en herlig smakfull rett 🙂

  2. Hallo.

    Du har skrevet – 2 dl tørr hvitvin eller 3 ss sitronsaft – i oppskriften, er det rett???
    2 dl hvitvin var litt mye ift 3 ss sitronsaft.

    1. Vinen skal koke inn, mens sitronsaften tilsettes for å gi litt syre dersom man ikke har vin.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste