Gratinert kylling med tomat, basilikum og mozzarella
En enkel og god kyllingrett, som har blitt en favoritt her i huset. Til 4 sultne trenger du omtrent:
-
4 kyllingfileter
-
2 dl tørr hvitvin eller 3 ss sitronsaft
-
4 ss pesto
-
8-12 cherrytomater, delt i to
-
2 fedd hvitløk, finhakket
-
1 ss balsamicoeddik
-
1 ss soyasaus
-
god olivenolje
-
salt og pepper
-
1 – 2 stk fersk mozzarella
-
1 neve grovt hakket frisk basilikum
- Putt filetene i en plastpose (brødpose el) og bank de flate med en kjøttbanker eller noe annet tungt (feks et kjevle). Krydre filetene med salt og pepper.
- Stek filetene brune i litt olje. Ha på en skje pesto på hver filet, tilsett hvitvin i pannen, og la det hele surre litt i pannen.
- Bland balsamicoeddik og soyasaus med hvitløk, salt og pepper i et glass med lokk el. Ha i en god klunk med olivenolje og rist det hele godt sammen.
- Legg filetene i en ildfast form. Fordel sausen og tomatene over og legg deretter skiver med mozzarella på toppen. Ha over litt olivenolje. Gratineres under grillen eller i ovnen ved 225 grader til osten bobler og er gylden. Strø over basilikumbladene og server! Passer godt med pasta og en frisk salat til, samt godt brød!
- Vintips: la Vieille Ferme 2007
Publisert 25. 5. 2009
Denne var kjempe god:-)
En skikkelig smakseksplosjon! Også så enkelt å lage:)
Denne var knallgod! Har prøvd å lage den to ganger nå, og andre gangen smurte jeg enda mer rød pesto på kyllingen enn i oppskriften – en herlig smakfull rett 🙂
Takk for oppskriften, laget dette i kveld og skal si det smakte! 🙂
Knallgodt. Gjester blir imponert. Det smaker mye, er delikat og man blir passelig mett. Perfekt!
Hallo.
Du har skrevet – 2 dl tørr hvitvin eller 3 ss sitronsaft – i oppskriften, er det rett???
2 dl hvitvin var litt mye ift 3 ss sitronsaft.
Vinen skal koke inn, mens sitronsaften tilsettes for å gi litt syre dersom man ikke har vin.