Pestomarinert svinebiff med bakt paprika
Hva med en ekstra smakfull og god pastarett midt i uken? Til 2 sultne trenger du omtrent:
1 stor paprika, delt i to og renset1 ss olivenolje
1 ss revet sitronskalllitt sitronsaft6-8 cherrytomater, delt i to8-10 oliven, delt i tofrisk basilikum, grovt hakket
pasta, gjerne fersk
300-400 gram svinebiffsalt og pepper2-3 ss pestoparmesan, revet
Først må skallet på paprikaen fjernes: Legg den delte paprikaen med skinnsiden opp i et ildfast fat og pensle med oljen. Grill i ovnen til paprikaen er litt brent og legg deretter i en plastpose noen minutter. Skinnet kan nå lett fjernes. Del deretter paprikaen i brede strimler.
Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det raskt i stekepannen i litt smør. Legges deretter i ildfast fat og fordel pesto og revet parmesan over. Stekes på 225 grader i ca 8 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.
Kok pastaen som anvist på pakken. Vend inn sitronskall, sitronsaft, tomater, oliven og frisk basilikum rett før servering.
Publisert 5. 3. 2009