Kamskjell med sitron og ingefær
Kamskjell var hovedingrediens i forretten til lørdagens gourmetkveld, og sammen med vårløk, sitron, sherry og syltet ingefær ble det en utsøkt kombinasjon som skal gjentas – og som kan anbefales. Oppskriften fant vi på http://www.matogdrikke.no/, men gjorde noen små endringer underveis. Til 4 porsjoner trenger du:
6-8 kamskjell
3 ss smør3 vårløk i tynne skiver3 ss sitronsaft2 ss tørr sherry2 ss hakket syltet ingefær1 ss ingefærlakesalt og peppersitron til pynt
Del kamskjellene i to, på langs. Varm ca 2 ss smør i en stekepanne og stek kamskjellene raskt på middels varme. Surr vårløken lett i resten av smøret. Tilsett sitronsaft, og sherry og kok opp. Rør inn syltet ingefær sammen med laken, og smak til med salt og pepper.
Anrett på tallerkener sammen med kamskjell. Pynt med sitronskiver og litt grønt. Serveres med en frisk hvitvin, for eksempel Strasser Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2007.
Publisert 1. 3. 2009

Utrolig enkel og god forrettt! Dette blir en gjenganger hos oss!
Kan jeg bruke portvin i stedet for tørr sherry?
Det er mer enn 16 år siden jeg laget denne oppskriften, men jeg tror ikke at jeg vil anbefale det.
Takk skal du ha