Lørdagens dessert var Panna Cotta med en fyldig og god bringebærsaus med balsamicoeddik. Panna Cotta er enkel og rask og lage, og kan gjøres klar i god tid før gjestene kommer. Bringebærsausen er virkelig en høydare, det er ikke grenser for hva en kan putte god balsamicoeddik i!

Desserten er mektig, så pass på at porsjonene ikke blir for store. Denne oppskriften rekker til ca 6 porsjoner:

Panna Cotta:
1 vaniljestang
6 dl fløte
2-3 ss sukker
4 plater gelatin

Bringebær-/balsamicosaus:
1 1/2 dl vann
1-1 1/2 dl sukker
250 g bringebær
1 vaniljestang
saft fra 1/2 lime
1 ts god balsamicoeddik

Del vaniljestangen på langs, og bruk en skarp kniv til å skrape ut frøene. Ha frøene og vaniljestangen oppi en kasserolle sammen med fløten og sukkeret, og varm opp til kokepunktet. Obs – fløteblandingen må ikke koke! Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 10-15 minutter. Fjern vaniljestangen og sett kasserollen tilbake på plata og varm opp fløteblandingen til kokepunktet. I mellomtiden har du lagt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og ha de i fløten. Rør om.

Fylles i seks porsjonsformer eller en stor – og settes kjølig i minst 3-4 timer.

Kok opp vann og sukker under omrøring. Ha bringebærene og vaniljestangen (del på langs og skrap ut frøene) i en bolle og hell sukkerlaken over. Smak til med limesaft og balsamicoeddik. La det stå å trekke i minst en time. Ta opp vaniljestangen og kjør blandingen i en foodprosessor eller stavmikser slik at du får en glatt saus.

Jeg pleier å servere Panna Cotta i små vannglass, og heller bærsausen over rett før servering. Enjoy!

 
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, for en fristende blogg du har, masse deilig! Panna Cotta er en favoritt, skal teste ut oppskriften din :)Takk for deilig mat glede!Hilsen Irene

 2. heihei:-Djeg kom bare tilfeldig over bloggen din og hit kommer jeg på besøk igjen, her var det mye godt som jeg skal prøve ut…jeg elsker nemlig å lage mat og prøve ut nye oppskrifter!!Legger til bloggen din på siden min:-Dmvh siv anita, swimzy

 3. Hei Trine!Pannacotta er utrolig godt. Jeg testet en pannacottaoppskrift i romjula som var tilsatt tjukkmelk (eller tjukkmjølk for å si det helt korrekt!) Det ble en litt mer syrlig smak, men var en spennende vri.

 4. Nå er dagens middag klar. Jeg har noe torskefileer jeg vil mate ungene med, men i all hverden skulle jeg gjøre med dem. Jeg klikket meg inn på din kjappmat, og der fant jeg en super ide. Så nå blir det folibakt torsk med mais og brokkoli + ris. Tenker de blir fornøyd når de får «pakke» til middag:-) takk for tipset. Og den desserten med bringebær skal jeg jammen ha i bakhodet til neste middagsselskap her i huset 🙂

 5. Hei, og tusen takk for utmerkelsen jeg fikk for en stund siden! Skla få lagt den ut og sendt den videre…taaakk! oOg jeg er like imponert over den flotte siden din hver gang jeg går inn. You are good! 😉

 6. Fy søren så fin side du har laget! Her var det masse godt! Gleder meg til å lage panna cotta med bringebær/balsamico saus! Har aldri prøvd balsamico oppi før, det blir spennende. Vil også gjerne legge inn et lite tips om at sausen ikke bør kjøres så lenge i foodprosessoren at de små steinene i bringebærene knuses, det gir nemlig bitter smak. Selv pleier jeg å mose bærene gjennom en sil, så steinene ikke kommer med. Gleder meg til å følge med på siden din framover.

 7. Hei trine

  Snubletover denne oppskriften når jeg skulle lage panna cotta, men jeg fikk ikke tak i bringebær. Så jeg kjøpte en pakke med jordbær og fulgte oppskriften ellers. Men jeg tilsatte ingefærrot sammen med jordbærene i tilleg. Ambefales på det varmeste.

  Ellers, utrolig bra oppskrift. Likte tillsetningen av balsamico eddik i sausen 🙂

 8. Hei!
  Kjempe flott blogg du har, brukt den masse.
  Har et kanskje litt dumt spørsmål, men lurte på om du skulle helle av sukkerlaken før du tar den i kjøkkenmaskinen?

 9. Jeg har laget panna cotta med hvit sjokolade og bringebærsaus. Ble nydelig, men synes sausen ble tynn. Har du tips for å få den bli litt tykkere?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste