Oksefilet med brunet løk i basilikumsaus
Sist lørdag lot vi oss inspirere av Geir Skeies seier i Bocuse d’Or, og laget en rett som visstnok var inspirert av deler av seiersmenyen. Resultatet ble kjempegodt, og retten kan virkelig anbefales! Oppskriften finner du her. Vi serverte i tillegg fløtestuede poteter.
Det som jeg synes var spesielt velsmakende med denne retten var den brunede løken, som satte en spesiell spiss på retten. Jeg kommer garantert til å lage denne løkvarianten senere, som kan brukes til ulike kjøtt og fiskeretter (i ulike varianter).
Brunet løk (2 porsjoner):
-
2 sjalottløk
-
2 ss rødvinseddik
-
1 dl buljong eller kraft
-
1 ss sukker
Kutt sjalottløken i tynne skiver. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok til all væske er fordampet. Enkelt og greit!Vi fulgte aperitifs vintips, og serverte Masi Passo Doble 2007 (Argentina) til retten, noe som smakte fortreffelig!
Publisert 7. 2. 2009
Skal basilikumsausen serveres kald?