Pepperbakte epler
Dette er en smaksrik og litt utradisjonell dessert som alltid har slått an når jeg har servert den. Mange er i utgangspunktet skeptiske når de ser all pepperen, men blir gledelig overrasket ved første munnfull! Til trenger du omtrent:
4 epler
100 gram romtemperert smør
100 gram sukker
3 dl eplejuice
1 vaniljestang
1 ts hel svartpepper
1 ts hel rosèpepper
100 gram romtemperert smør
100 gram sukker
3 dl eplejuice
1 vaniljestang
1 ts hel svartpepper
1 ts hel rosèpepper
*
- Sett ovnen på 200 grader og sett inn en ildfast form.
- Rens skallet av eplene, men behold kjernehus og evt stilk.
- Pensle eplene med romtemperert smør og rull de deretter i sukkeret. Legg eplene i den ildfaste formen og la de steke i ca 10 minutter.
- Støt hel pepper i en morter, og del vaniljestangen på tvers.
- Hell eplejuicen over eplene og legg vaniljestangen oppi juicen. Strø over de støtte pepperkornene.
- La eplene steke i ytterligere 15-20 minutter, eller til de er passe møre. Øs over med eplelaken innimellom. Steketiden kan variere alt etter hva slags type epler du benytter.
- Serveres med vaniljeis eller krem. Hell den varme eplelaken over.
Publisert 27. 10. 2008