Dette er en smaksrik og litt utradisjonell dessert som alltid har slått an når jeg har servert den. Mange er i utgangspunktet skeptiske når de ser all pepperen, men blir gledelig overrasket ved første munnfull! Til trenger du omtrent:

4 epler
100 gram romtemperert smør
100 gram sukker
3 dl eplejuice
1 vaniljestang
1 ts hel svartpepper
1 ts hel rosèpepper
*
  • Sett ovnen på 200 grader og sett inn en ildfast form.
  • Rens skallet av eplene, men behold kjernehus og evt stilk.
  • Pensle eplene med romtemperert smør og rull de deretter i sukkeret. Legg eplene i den ildfaste formen og la de steke i ca 10 minutter.
  • Støt hel pepper i en morter, og del vaniljestangen på tvers.
  • Hell eplejuicen over eplene og legg vaniljestangen oppi juicen. Strø over de støtte pepperkornene.
  • La eplene steke i ytterligere 15-20 minutter, eller til de er passe møre. Øs over med eplelaken innimellom. Steketiden kan variere alt etter hva slags type epler du benytter.
  • Serveres med vaniljeis eller krem. Hell den varme eplelaken over.
Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste