Saltimbocca er en tradisjonell italiensk rett som lages av kalvekjøtt. Det er ikke alltid så greit å få tak i og derfor kommer det en variant med svinekjøtt. (Får du tak i kalvekjøtt kan du forsøke denne lenken: Saltimbocca med kalvekjøtt)

 

 

Saltimbocca:
600 gram skinkebiff skåret i 8 tynne skiver
8 skiver spekeskinke
8 blad frisk salvie
Nykvernet pepper
8 tannstikkere

  • Bank skinkebiffene forsiktig flate. Legg en skinkeskive og et salvieblad på hver biff, som festes med en tannstikker
  • Stek biffene på middels varme i ca 3 minutter på hver side. Tilsett litt nykvernet pepper. Hold biffene varme (men ta de ut av stekepanna)

Vinsaus:
2 ½ dl tørr hvitvin
1-2 ss smør
Evt litt lys jevner
Salt og pepper

  • Kok opp hvitvin, og la den koke inn i ca 5 minutter
  • Pisk inn smøret og smak til med salt og pepper. Hvis sausen blir for tyntflytende kan du tilsette litt lys jevner og la sausen deretter småkoke ca 5 minutter

Smørstekt spinat:
Ca 250 gram frisk spinat
1 fedd hvitløk
1 ss smør
Salt og pepper

  • Smelt smør i en stekepanne. Del hvitløksfeddet i to, på lags, og la det surre i smøret, for å smakssette smøret. Ta opp hvitløken.
  • Ha i spinaten og damp til spinaten faller sammen, etter ca 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveres med godt brød og hvitvin. Ovnsbakte cherrytomater smaker også godt til.

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste