Lune lakseroser
En av Gourmetklubbens absolutte favoritter; en enkel og velsmakende forrett! Oppskriften passer til 4 personer:
4 skiver gravet laks
4 skiver fersk laks
4 skiver røkelaks
1 dl creme fraiche
1 sitron
Litt ishavskaviar eller lakserogn
Litt rucculasalat
Salt og pepper
Legg en skive gravlaks på en skjærefjøl el. Legg en skive fersk laks ved siden av, men halvveis oppå, og deretter en skive røkelaks ved siden av der igjen, men halvveis oppå. Rull skivene sammen fra den ene siden, og brett ut så rullen ser ut som en utsprunget rose. Sett rosene på bakepapir på en stekeplate, og stek på 200 grader i 5-6 minutter, eller til de har blitt lune.
Anrett med rucculasalat, en skje creme fraiche og litt ishavskaviar. Smak til med sitronsaft, pepper og evt salt. Serveres med godt brød og en god hvitvin!
Kan denne serveres både varm og kald?
Ja.