KYLLINGGRYTE MED CHORIZO, PAPRIKA OG KIKERTER

Kyllinggryte med chorizo og paprika

Det er noe med smakfulle og varmende gryteretter, hvor alt tilberedes i en og samme gryte, og deretter settes på bordet slik at alle kan forsyne seg etter smak og behag. Som for eksempel denne gryteretten med kylling og paprika, hvor en spicy chorizo og deilige krydder setter en ekstra god smak på det hele. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • ca. 600 g lårfilet av kylling (eller kyllingfilet)
  • ca. 225 g chorizo (pikant type), i tykke skiver
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss tomatpurè
  • 1-1 1/2 ts røkt paprikapulver
  • ca. 1/2 ts kajennepepper
  • ca. 1 1/2 dl rødvin (kan sløyfes)
  • 1 stor rød paprika eller to små (gjerne rød og gul)
  • 2 dl kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond)
  • 400 g hermetiske tomater, hakket
  • ca. 300 g (ferdig kokte og avrente) kikerter
  • eventuelt litt salt
  • bladpersille, grovt hakket

Kyllinggryte med chorizo og paprika

Del lårfiletene i to og krydre dem med salt og pepper. Du kan gjerne benytte kyllinglår som du deler opp mellom overlår og klubbe, men da må du beregne litt mer kylling og lengre trekketid enn det som er angitt. Krydre med salt og pepper. Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en gryte, tilsett litt nøytral olje, og stek kyllingen raskt på alle sider. Legg til side.

Skjær opp grønnsakene og chorizo slik at du har alt klart. Stek først chorizoen i nøytral olje et par minutter, til oljen tar farge. Legg pølsebitene til side sammen med kyllingen. Fres deretter løken og hvitløken (tilsettes etter et par minutter), til løken er blank og myk. Ha eventuelt mer olje i pannen om nødvendig. Tilsett deretter paprikapulver, kajennepepper og tomatpure og la det surre med i ca. 1 minutt, før du tilsetter rødvinen. La rødvinen koke inn til ca. halvparten, og tilsett deretter kyllingkraft, paprika og hermetiske tomater, og la gryten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett kylling og chorizo, og la gryteretten stå å trekke i ytterligere 15-20 minutter, til kyllingen er ferdig. Tilsett skylte og avrente kikerter mot slutten, og la dem trekke med de siste 10 minuttene. Smak eventuelt til med salt og litt (kajenne)pepper, om nødvendig.

Kyllinggryte med chorizo og paprika

Gi retten et dryss med grovt hakket persille, og server umiddelbart med godt brød som tilbehør. Ovnsbakte rosmarinpoteter, ris eller couscous smaker også godt til.

VELBEKOMME!


, ,

23 Kommentarer

  1. Marianne 23. september 2016 at 17:11 #

    Denne var rett og slett nydelig på en fredag!! Vi koste oss! Og en god italiensk rødvin er å anbefale. Tusen takk:-)

  2. Marianne 23. september 2016 at 17:13 #

    Men, du glemte å skrive når paprikaen skulle has i. Men, det gikk greit for meg:-)

    • Trine ;) 28. september 2016 at 11:05 #

      Oppdatert nå 🙂

  3. Sissel 25. september 2016 at 15:08 #

    Falt i smak hos oss! Virkelig god😊

  4. Anna Elisabeth Kompelien 26. september 2016 at 16:49 #

    Denne gryta skal på middagsbordet hos oss i dag! Gleder meg!

  5. Anna 26. september 2016 at 17:59 #

    Kjempegod kyllinggryte! Anbefales👍

  6. Nina C. Elgaaen 27. september 2016 at 21:33 #

    Kan kyllinggryten fryses?

    • Trine ;) 28. september 2016 at 11:48 #

      Ja.

  7. Eli 28. september 2016 at 11:26 #

    Denne gryta var bare helt utrolig god 😋

    • Trine ;) 28. september 2016 at 11:49 #

      Så hyggelig å høre! 🙂

  8. Kristin 30. september 2016 at 19:14 #

    Fantastisk god. Smaker som passet perfekt sammen.

  9. Marita 8. oktober 2016 at 17:47 #

    Hei! Hvordan blir gryta om man sløyfer rødvinen? Bør den erstattes med noe elller går det fint å bare droppe den? 🙂

  10. Jane 11. oktober 2016 at 00:24 #

    Lagde gryta til syforening i kveld. Fikk masse skryt for gode smaker👌Anbefales😋 Takk Trine for at du deler så mange fantastiske gode retter👏

    • Trine ;) 11. oktober 2016 at 00:29 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Så gøy å høre at den falt i smak! 🙂

  11. Monika 25. oktober 2016 at 21:38 #

    Kan man lage denne retten dagen før eller tidlig på dagen? Vil noen av ingrediensene da bli «vasne» i konsistensen/smaken?

    • Tove 9. november 2016 at 23:58 #

      Lurer på det samme ! Håper på et svar 🙂

    • Trine ;) 10. november 2016 at 08:56 #

      Det skal gå bra. Det kan være lurt å ikke koke den helt ferdig før du setter den bort. Paprikaen kan gjerne tilsettes senere i prosessen, enn det som fremgår i oppskriften. Deretter er det viktig at du avkjøler den raskt. Den skal oppbevares kaldt frem til den skal varmes opp, slik at du unngår at gryta blir sur. Lykke til!

  12. Lis 2. desember 2016 at 20:16 #

    Hvis man bruker kyllinglår, skal klubbene og overlåret oppi gryta med bein eller skal man plukke av kjøttet før kyllingen skal tilsettes?

    • Trine ;) 4. desember 2016 at 20:55 #

      Klubber og overlår skal oppi gryta, med ben. 🙂

  13. Merethe 12. januar 2017 at 09:56 #

    Kan jeg bruke chili istedenfor kajennepepper?

    • Trine ;) 12. januar 2017 at 09:58 #

      Ja, det kan du selvsagt. Smak deg frem og tilsett også litt sort pepper. Lykke til!

  14. Lene 2. februar 2017 at 23:10 #

    Denne gryta var så god. Jeg laget den samt ovnsbakte rosmarin poteter. Jeg har ikke blitt helt fornøyd med gryter som har hatt rødvin i før, men denne gryta var i perfekt harmoni 😀

  15. Linn Krumsvik 17. mars 2017 at 23:21 #

    Fikk servert denne på venninnekveld igår, den var sykt god som trøndere sier. Helt fantastisk. Forsynte meg tre ganger. Godt jobba.

Legg igjen en kommentar