SØTPOTETSUPPE MED RØD CURRY OG KOKOSMELK

Søtpotet er dessverre ikke en stor favoritt her i huset, men når den fikk selskap av rød curry og kokosmelk sto stemningen i taket! Kombinasjonen med de søtlige søtpotetene og den litt sterke curryen er nemlig magisk – prøv det du også! Dersom du benytter grønnsaksbuljong får du også en ren vegetarrett. Til ca. 3 porsjoner trenger du omtrent:

  • 400 g søtpotet, i biter
  • 200 g gulrøtter, i biter
  • 1 boks kokosmelk (4 dl), fet type
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • ca. 1/2 rød chili, finhakket
  • 3-4 ts rød currypasta
  • 5 dl kylling- eller grønnsakskraft (evt. buljong eller utblandet fond)
  • 1/2 lime, saften
  • chiliflak og frisk koriander til dekor (kan sløyfes)

Søtpotetsuppe med rød curry og kokosmelk

Skrell søtpotet og gulrøtter og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk, chili og ingefær også, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte og la det smelte. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på suppen. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter currypasta. La det surre i ytterligere ett minutt og tilsett søtpotetene, gulrøtter, resten av kokosmelken, samt kraften/buljongen. La grønnsakene koke i 20-25 minutter, til de er møre og fine.

Kjør deretter grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg!). Smak til med limesaft, og server suppen rykende varm. Gi gjerne suppen et lite dryss av chiliflak og frisk koriander før servering.

Søtpotetsuppe med rød curry og kokosmelk

TIPS

  • Ønsker du at suppen skal mette litt mer kan du tilsette litt sprøstekt bacon eller chorizo. Kyllingbiter, eller torsk/laks stekt i litt currypasta, smaker også godt til.

VELBEKOMME!


, , , , ,

32 Kommentarer

  1. Bjørg 12. januar 2016 at 20:00 #

    Ja den har vært en favoritt her lenge

  2. Anne B. 13. januar 2016 at 07:50 #

    Nesten dagens middag dette!
    Jeg anbefaler også å prøve røkt paprika til søtpotet.

  3. Jørgen D 14. januar 2016 at 18:07 #

    Hadde den til middag i dag. Veldig godt!

  4. Marita 18. januar 2016 at 21:54 #

    Anbefales! Veldig god på smak! 🙂

  5. Ingrid E 24. januar 2016 at 19:28 #

    Veldig god suppe! Skal absolutt lages igjen.

  6. Eveliina 25. januar 2016 at 17:20 #

    Fantastisk godt! Lagde den akkurat til middag for første gang. Falt i smak hos store og små. Anbefales!

  7. Matin 27. januar 2016 at 01:47 #

    Hva er curripasta?

  8. Kåre Kållerabi 29. januar 2016 at 21:23 #

    Fytti hælvette jævlig deilig suppe, makan…

  9. Åse 31. januar 2016 at 20:08 #

    Beste suppen jeg har laget på lenge, storfornøyd!

  10. Anne 14. februar 2016 at 01:40 #

    Hvor er suppetallerkenene kjøpt? Utrolig fine 😀

  11. Inger B 15. februar 2016 at 20:35 #

    Fantastisk god suppe!

  12. Maria Mathisen 18. februar 2016 at 19:54 #

    Ualminnelig god og smakfull suppe! Det blir ikke siste gang vi lager denne.

  13. Lina 29. februar 2016 at 00:29 #

    Denne var det futt i, god, men jeg tror jeg var litt raus med currypastaen. Hva kan jeg balansere det med? Kan ikke ha melkeprodukt☺

    • Swathika 5. april 2016 at 13:23 #

      Jeg vil tro at du kan balansere det med kokosmelk 🙂

  14. Tone Løfgren 4. mars 2016 at 14:15 #

    Blitt en favoritt her i huset. Nydelig.

  15. Mary Ann Askeland 13. mars 2016 at 11:57 #

    Favoritt. Prøver å ha slik suppe 1 gang i uken. Jeg hadde en boks chili bønner oppi, for at det skulle bli mer mettende 🙂

  16. Marte 6. april 2016 at 14:01 #

    Hei.

    Lagde denne suppa i går og den smakte fantastisk. Eneste er at jeg syns den var litt «grøtete». Er det vanlig? Kan jeg eventuelt øke mengden kraft for å få den endelige suppa litt mer flytende?

    • Trine ;) 6. april 2016 at 15:27 #

      Da er det bare å tilsette litt mer væske, og evt. litt mer curry. Lykke til!

  17. Lisbeth 6. april 2016 at 19:16 #

    Er denne god dagen etter? Altså om jeg lager den på kvelden og varmer den opp på dagen etter?

  18. NA 10. april 2016 at 05:13 #

    He. Takk for oppskrifteni…jeg lagde suppen, men synes smaken til kokosmelk dominerte veldig. Kan jeg erstatte kokosmelken med noe annet eller ha noe i som gjør at kokossmaken ikke blir så sterk?

  19. albert aaberg 30. august 2016 at 20:13 #

    dette er en helt nydelig suppe som jeg kommer tilbake til gang etter gang når jeg skal ha en vegetar-middag. Bruker å tilsette en boks hermetiske røde linser etter at stavmikseren har gjort sitt for en ekstra mettende suppe. helt konge som middag og som lunsj dagen etter!

  20. Cathrine 18. oktober 2016 at 10:05 #

    Kan denne lages dagen før?

  21. Maylen Steen 1. november 2016 at 21:29 #

    Utrolig god suppe. Perfekt nå på høsten siden den har litt sting i seg. Denne blir definitivt laget flere ganger utover høsten! Takk for fantastiske oppskrifter gang på gang!

  22. Hanne 2. november 2016 at 10:57 #

    Fantastisk god suppe!! Barna på 2,6 og 7 år spiste med stort velbehag😊 Var nok litt raus med chilien for barnas del, men det ble fint balansert med litt yoghurt naturell i minstemors tallerken. Anbefales!!!

    Takk for gode oppskrifter og inspirasjon! 🌟

  23. Mari 2. november 2016 at 15:28 #

    Hei Trine! Håper du svarer meg i dag:) ett enkelt spørsmål: det går fint Ann og bruke green curry istedenfor rød? Glemte å kjøpe den red curry på butikken…

  24. Silje 2. januar 2017 at 19:12 #

    Jeg lagde nettopp denne suppa til middag, den var utrolig god! Jeg hadde litt nanbrød med smør til suppen for å få litt mer metthetsfølelse. På grunn av curry og kokos så minner denne suppa meg om thaimat.

    Denne er herved skrevet opp på middagslisten min. Anbefales!

  25. melissa 15. februar 2017 at 16:35 #

    Hva er chillipasta?

  26. Astrid 15. mars 2017 at 19:05 #

    Hei! Hvor lenge holder suppen seg i kjøleskapet? Evt. kan den fryses?

  27. Mari 24. april 2017 at 13:53 #

    Denne er så god! Ble søndagsmiddag i går, sammen med focaccia. Fjerde gangen jeg lager den, og absolutt ikke den siste 🙂

  28. Anonym 25. mai 2017 at 14:06 #

    Blir aldri lei av denne suppen! Lager den igjen og igjen! Tusen takk for god oppskrift 🙂

  29. Siri 19. juni 2017 at 19:12 #

    Takk for oppskrift 😊 Nydelig suppe, lagde den for første gang i dag. Samboer derimot er ikke glad i det søte og lurte på om den ville bli god også om vi byttet ut med vanlig potet?

  30. Kristin 3. oktober 2017 at 08:32 #

    Lagde endelig denne i går! Den var helt fantastisk god! Perfekt oppskrift, anbefales!
    Tok også en liten teskje med chillipaste, hvis man liker det litt sterkere.

Legg igjen en kommentar