KYLLING SATAY MED PEANØTTSAUS OG MANGOSALAT

I dag lanseres TRINES MAT 2, og det feirer jeg ved å dele en av oppskriftene fra den nye kokeboken, nemlig kylling satay med peanøttsaus og mangosalat. Jeg hadde egentlig planer om å lage en helt ny oppskrift til dere til i dag, men jeg har hatt en helt enorm pågang med eposter, telefoner, intervjuer og denslags de siste dagene, så noen matlaging og fotografering har det slett ikke blitt tid til. Oppskriften er tidligere publisert her og er kjempepopulær på bloggen, men er blitt endret litt på og har fått nye bilder. Jeg håper den faller i smak! Til ca. 4 porsjoner trenger du:

KYLLING OG MARINADE

  • 700 g kyllingfilet
  • 1 dl ketjap manis (søt soyasaus)
  • 1 ss sambal oelek (chilipasta)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • frisk koriander, finhakket
  • 12-16 grillspyd

PEANØTTSAUS

  • 1 1/2 dl vann
  • 150 g peanøttsmør, grov type
  • resten av marinaden

SPICY MANGOSALAT MED AGURK

  • 1 stor mango, i terninger
  • 1/2 agurk, i terninger
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1/2 lime, saften
  • frisk koriander, grovt hakket

Kylling satay med peanøttsaus og mangosalat

Bland sammen ingrediensene til marinaden.

Skjær kyllingfiletene i ca. 1 cm tykke skiver på langs, og tre dem på spyd på langs. Pensle kyllingen med marinaden og la det stå å trekke til seg alle de gode smakene i ca. 30 minutter. Stek kyllingspydene i grillpanne eller i en stekepanne på middels varme, til kyllingen har fått en fin stekeskorpe på alle sider og er gjennomstekt. Ta vare på marinaden som har samlet seg i bunnen av fatet kyllingspydene har ligget på.

Kok opp vannet, tilsett peanøttsmøret og rør det hele godt sammen. Tilsett marinaden, rør godt og la sausen stå å putre noen minutter. Tilsett eventuelt mer vann dersom du synes at sausen er for tykk.

Skjær opp ingrediensene til salaten og vend den forsiktig sammen. Dette kan gjerne gjøres på forhånd slik at alle de gode smakene får tid til å sette seg.

Server grillspydene umiddelbart med peanøttsausen og salaten som tilbehør. Ønsker du en mer mettende rett kan du eventuelt servere ris og/eller pitabrød som tilbehør.

Kylling satay med peanøttsaus og mangosalat

TIPS

  • Du kan gjerne grille kyllingspydene på utegrillen. Dersom du benytter trespyd må du bløtlegge dem i vann i minst 20 minutter først. Grill deretter spydene på sterk varme, ca. 2-3 minutter på hver side. Legg gjerne litt aluminiumsfolie under trespydene slik at du unngår at de tar fyr.

VELBEKOMME!

Kylling satay med peanøttsaus og mangosalat

PS! Følg meg gjerne på Snapchat (trine_sandberg). Der vil jeg blant annet dele bilder og filmsnutter fra lanseringsfrokosten i dag.


, , , ,

19 Kommentarer

  1. H. 20. august 2015 at 15:45 #

    Takk for nok en fantastisk kokebok – den vil bli mye brukt! Har allerede laget den fargeglade bønnegryten (nydelig) og er igang med brød.

    • Trine ;) 20. august 2015 at 17:56 #

      Så hyggelig å høre! 🙂

  2. Ida 21. august 2015 at 15:53 #

    Hei! Jeg skal ned og kjøpe meg boka di etterpå. Gleder meg til å kose meg med den i helgen.
    Nå jeg lager satayen din hiver jeg oppi en halv boks med kokosmelk (kokoskremen) i peanøttsausen. Det blir helt nyyydelig 🙂

  3. Tonje Skuland 23. august 2015 at 16:05 #

    Denne oppskriften var helt topp. Kyllingen ble saftig og mør, og mangosalaten satte prikken over ien. Den var bare kjempe god!

  4. Elizabeth Hernholm 28. august 2015 at 21:57 #

    hei Trine
    Takk for en fin blogg, som jeg bruker ofte.
    Jeg har akkurat laget sataykylling med peanøttsaus og mangosalat. Jeg har et lite spørsmål. I oppskriften står det: «ta vare på marinaden som har samlet seg i bunnen av fatet kyllingspydet har ligget i». Denne resten av marinaden skal bruke i peanøttsausen.
    Jeg har lært at marinade som har vært i kontakt med rått kjøtt skal kastes.
    Med tanke på det fokuset som har vært på resistente bakterier i kylling, virker det rart med gjenbruk av marinaden som rå kylling har ligget i.
    Jeg delte marinaden i to skåler, da jeg laget den. Den ene brukte jeg til å pensle kyllingen med og den andre i peanøttsausen. Det var mer enn nok marinade til begge deler.
    Mvh Elizabeth Hernholm

    • Trine ;) 29. august 2015 at 23:36 #

      I og med at marinaden jo skal kokes opp sammen med sausen, er ikke dette noe problem.

  5. kine 29. august 2015 at 06:04 #

    Hei! Ser at dine oppskrifter, og bilder blir lagt ut på matprat av andre, vet ikke om dette er helt innafor. Jeg ville i hvertfall følt meg litt snytt om folk stjal arbeidet mitt på den måten. Skal sies at jeg ikke får gått inn på selve linkene og bare ser forsidene, så det kan jo hende du krediteres i selve innlegget, men det får jeg ikke sjekket.

    Finner både sconsene, soyamarinert laks og kylling satay der ved første øyekast.

    Hilsen nattevakta som planlegger ukesmenyen 🙂

  6. Elisabeth 23. oktober 2015 at 18:14 #

    Hei
    Jeg elsker sataysaus men jeg liker den som er kremet best. Hva tror du om å tilsette yoghurt naturell i denne sausen (i stedenfor kokosmelk/-krem)?

  7. Vivian 22. november 2015 at 20:24 #

    Hei! Har du tips til hva jeg kan erstatte peanøttsmør med for en som er ekstremt allergisk mot peanøtter, men ikke andre nøtter? Har fått tips om både cashewnøttsmør og solsikkesmør, men hva smaker best / mest likt originalen?

  8. Merethe Forshaug 30. januar 2016 at 21:40 #

    For et fantastisk måltid, noe av det beste jeg har laget🙋😃Tusen takk👏👏

  9. Anne Grethe Onsøyen 2. april 2016 at 20:45 #

    Hei, takk for oppskrift på nydelig kveldsrett. Har ett spørsmål, er denne retten glutenfri?

  10. Hedvig 4. april 2016 at 20:53 #

    Prøvde denne oppskriften i dag, og det var helt nydelig. Tusen takk for enkel oppskrift på det som nå vil bli fast innslag på helgekosen fremover!

  11. Herman Dahir 6. april 2016 at 13:08 #

    Hvor mye koster hver og en av varene?

    Kan du lage liste?

    • Trine ;) 6. april 2016 at 13:21 #

      Nei dessverre, det må du regne ut selv!

  12. Nina 24. april 2016 at 15:51 #

    Er det OK å fryse kyllingspydene?

  13. Pernille 16. mai 2016 at 20:56 #

    Jeg har lagt kyllingen i marinade nå, den skal tillages i morgen – det skal vel gå bra?

  14. Christian 17. juni 2016 at 13:42 #

    Mangosalaten blir faktisk enda bedre om man lager med gul (pakistansk) mango

  15. Veslemøy 8. august 2016 at 17:26 #

    Vurderer denne som en av smårettene til konfirmasjon. Er det OK å lage kvelden før og varme opp før servering ?

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Noe godt til helgen fra Trines matblogg - 28. august 2015

    […] Trine, Norges største matblogger, er i vinden for tiden med ny bok og mange spennende nye prosjekter. Her byr hun på Noe godt til helgen, kyllingsatay med peanøttsaus og mangosalat. […]

Legg igjen en kommentar