LAKS MED PEPPERROTKREM OG GRØNNKÅL

Laks med grønnkål og pepperrotkrem

Laks er populær mat for både store og små, og har her fått selskap av silkemyk pepperrotkrem og supergrønnsaken grønnkål. Grønnkål er proppfull av vitaminer, mineraler, kostfiber og andre helsebringende plantestoffer. Men viktigst av alt er den kjempegod på smak! Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

PANNESTEKT LAKS

  • 700-800 g laksefilet, i porsjonsstykker
  • nøytral olje
  • salt og pepper

SMØRDAMPET GRØNNKÅL

  • 250 g grønnkål, strimlet
  • 2 1/2 dl vann
  • 2 ss smør
  • salt
  • 100 g cherrytomater, delt i to
  • 1/2 sitron, revet sitronskall

PEPPERROTKREM

  • 2 dl créme fraîche
  • 1-2 ss revet pepperrot (smak deg frem)
  • 1/2 sitron, revet sitronskall
  • salt
  • gressløk, snittet

TILBEHØR

  • 4 porsjoner villris, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • 2-3 ss gresskarkjerner, ristet

Kok risen etter anvisningen på pakken. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne, til de begynner å ”poppe”. Legg til side.

Bland sammen ingrediensene til pepperrotkremen. Smak til med pepperrot og revet sitronskall (kun det gule). Får du ikke tak i fersk pepperrot kan du benytte pepperrot på tube.

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en klatt smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La laksen hvile et par minutter før den serveres.

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en romslig gryte. Ha i vann, ca. 1 cm fra bunnen, og kok opp. Tilsett 1 ss smør, salt og grønnkålen, og la det koke på litt over middels varme i et par minutter, til grønnkålen faller sammen. Hell av restvannet og tilsett 1 ss smør, cherrytomatene og sitronskallet. Krydre med salt og pepper og server umiddelbart.

IMG_7968

Servér laksen sammen med den smørdampede grønnkålen. Topp laksen med pepperrotkremen og dryss de ristede gresskarkjernene over. Server risen ved siden av (eller kokte poteter, hvis du heller foretrekker det).

VELBEKOMME!


, , , ,

14 Kommentarer

  1. Camilla 10. april 2015 at 00:11 #

    Jeg prøvde oppskriften din i dag å vil bare si at den var helt magisk god.
    Du er så inspirerende og der er en fryd å lese bloggen din:)

    • Trine ;) 10. april 2015 at 00:17 #

      Så hyggelig å høre! 🙂

    • Linda 14. april 2015 at 17:25 #

      Jeg er så enig! Nydelig rett og super blogg.

  2. Iz 10. april 2015 at 10:43 #

    Ser jättegott ut

  3. Laila 10. april 2015 at 12:09 #

    Denne lakseretten var helt fantastisk 🙂 Gleder meg også til å prøve dagens kyllingrett.

  4. Nina Greger 11. april 2015 at 21:23 #

    Dette var en veldig velsmakende og god rett

  5. Alexandra 13. april 2015 at 18:32 #

    Dette så veldig godt 🙂 det beste med bloggen og boken din er at man er 100%sikker at man vil lykkes om man følger oppskriften. Og at det smaker veldig godt. Av og til prøver jeg andre oppskrifter man finner på nettet, men veldig ofte blir det mislykket fordi oppskriften ikke er prøvd godt nok ut antagelig. Men dine oppskrifter er tydelig kvalitetssikret og enkle å følge – derfor blir resultatet alltid bra. Gleder meg til kokebok nr 2 🙂 stå på videre!

    • Trine ;) 19. april 2015 at 00:25 #

      Takk for hyggelig og inspirerende tilbakemelding! 🙂

  6. Vanessa 4. juni 2015 at 18:39 #

    Dette var utrolig godt! Skal lages igjen. Resten av kokte poteter skal blandes med pepperrot kremen til potetsalat.

  7. Lisbeth 12. januar 2016 at 21:44 #

    Denne lakseopskriften med grønnkål og pepperrotkrem er en favoritt 👍

  8. Astrid Christensen 23. februar 2016 at 18:20 #

    Retten var smakfull , fikk ikke kjøpt pepperrot så det ble persillerot med litt pepper👍

  9. Hanna 16. januar 2017 at 18:45 #

    Kan man lage pepperrotkremen dagen før? Med små barn er man ute etter alt som kan fikses etter leggetid 😅

    • Trine ;) 16. januar 2017 at 21:32 #

      Det går fint! Lykke til!

  10. Gisela 13. februar 2017 at 19:24 #

    Hei. Har et lite spørsmål i grønnkålen og pepperotkremen. Skal det vare både sitron og sitronskall?

Legg igjen en kommentar