LAKSESASHIMI MED PONZUSAUS OG VÅRLØKSALAT

sashimi med ponzusaus

Jeg er utrolig glad i laksesashimi, og dette er derfor ofte en rett jeg serverer som forrett eller smårett når jeg skal ha gjester. Eller som jeg lager til meg selv når jeg er fysen på noe godt. Mens andre kanskje tyr til en frossenpizza ender ofte jeg opp med en vakumpakket lakseloin i handlekurven. For dette er nemlig fastfood -deilig, sunn og fristende fastfood, til hverdag og til fest. Laksesashimi er små skiver av rå, fersk laks som dyppes i en saus med japanske aner og mange gode smaker. Som tilbehør passer det godt med en frisk vårløk- og eplesalat. Som forrett til 4 trenger du omtrent:

SASHIMI

  • ca. 400 g fersk laksefilet, i tynne skiver
  • 1-2 ss sesamfrø, ristet

PONZUSAUS

  • 1/2 dl soyasaus
  • ca. 1/2 lime, saften
  • ca. 2 ss riseddik
  • 1-2 ss sukker (smak til!)
  • ½-1 rød chili, finhakket
  • 2-3 hvitløkfedd, finhakket
  • frisk koriander, finhakket

VÅRLØK- OG EPLESALAT

  • 6 vårløk, finsnittet
  • 1 eple, i tynne staver
  • frisk koriander, grovt snittet
  • 2-3 ss god olivenolje

Sashimi

Bland sammen ingrediensene til sausen i en liten bolle. Smak deg frem til en fin balanse mellom de søte og det syrlige, og tilsett chili og hvitløk etter hvor sterkt du ønsker det. Sausen kan gjerne stå å trekke en stund før servering.

Så står laksen for tur. Bruk fersk laks av god kvalitet. Sjømat som skal benyttes til sushi skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks (som Salma og andre vakuumpakkede fileter) kan den tas direkte fra pakken. Skjær fine skiver på skrå av laksefileten og anrett pent på et rent fat. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne, avkjøl og strø dem over laksen.

Skjær opp ingrediensene til salaten og bland sammen. Drypp olivenoljen over. Eplene bør tilsettes rett før servering slik at de ikke blir brune.

sashimi med ponzusaus

Server lakseskivene og sausen sammen, gjerne slik at den enkelte får hver sin lille skål med saus. Laksen dyppes i sausen og nytes umiddelbart, med salaten som tilbehør.

TIPS

  • Bytt gjerne ut vårløk- og eplesalaten med mango- og avokadosalat.
  • Har du lyst til å prøve deg på annen sushi finner du alle oppskriftene samlet HER.

VELBEKOMME!


, , , , ,

11 Kommentarer

  1. Ingrid E 10. februar 2015 at 18:41 #

    Det her er så godt! Absolutt en favoritt 🙂

  2. GladMamma 10. februar 2015 at 21:22 #

    Dette er kanskje så enkelt at jeg også kan klare å diske opp med dette 😉

  3. En familie En inntekt 11. februar 2015 at 19:28 #

    Dette så godt ut! Kanskje vi må prøve dette en dag.

  4. roger 12. februar 2015 at 08:23 #

    Høres ut som du bruker oppdrettslaks,hmmm.

  5. Merete 19. februar 2015 at 22:41 #

    Lagde dette i kveld veldig godt!

  6. Vibeke 24. februar 2015 at 23:45 #

    Takk for ponsosaus oppskrift!

  7. Gry 11. april 2015 at 17:28 #

    Dette var virkelig godt! Takk for god oppskrift!

  8. Sigrid 19. mai 2015 at 12:06 #

    Hvor lenge holder ponzusausen seg i kjøleskap?

  9. Marianne 29. september 2015 at 13:57 #

    Dette er utrolig godt!! Min venninne lagde til meg, elsker det 🙂

  10. Inga 10. september 2016 at 19:43 #

    Tusen takk for denne! Bor i Helsinki, og familien min her setter stor pris på denne retten. Med norsk fisk lokker vi nesten flere enn vi har plass til, så Kjempekos å lage sushi sammen. Vi henter ofte inspirasjon fra din blogg ☺

  11. Solveig 9. oktober 2016 at 11:36 #

    Denne forretten serverte jeg i selskap i går og alle var veldig begeistret! Takk for nok en deilig oppskrift, Trine!

Legg igjen en kommentar