BRINGEBÆRHJERTER

Bringebærhjerter

Jeg elsker bringebær, og jeg tilsetter bringebær der jeg kan. Som i disse deilige bringebærhjertene, som for eksempel er veldig populære hos små og store barn. Til ca. 25 doble kjeks trenger du:

 • 200 g (kaldt) smør, i terninger
 • 100 g sukker
 • 1 eggeplomme
 • ca. 325 g hvetemel
 • ca. 100 g (tykt) bringebærsyltetøy
 • eventuelt litt melis

Ha smør og sukker i bakebollen, og kjør det raskt med en kjøkkenmaskin (gjerne med k-spade), til det er så vidt blandet sammen. Tilsett eggeplommen og mesteparten av hvetemelet, og kjør det videre til du har en jevn og myk deig. Juster eventuelt med hvetemelet dersom deigen er klissete. Ikke kjør deigen mer enn nødvendig. Kle deigen med plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Del deigen i 4 biter og kjevle ut leiver som er ca. 2 mm. Ha et jevn lag med hvetemel på bakebordet og stikk ut hjerter eller noe annet med pepperkakeformer. På halvparten av disse hjertene stikker du også ut et lite hjerte midt i. Finn frem et bakepapirkledd stekebrett. Legg det hele hjertet nederst, ha ca. 1/4 ts bringebærsyltetøy midt på og legg deretter et hjerte med «hull» oppå. Klem forsiktig sammen skjøtene. Du kan gjerne benytte annet tykt syltetøy istedet for bringebær.

Deigen kan bli vanskelig å jobbe med når den er varm, så legg deigen kaldt når du ikke jobber med den. Jeg pleier å kjevle ut 1/4 og stikke ut hjerter og deretter legge tilbake «restdeigen» i kjøleskapet, for så å fortsette med en ny 1/4. Når all deigen har vært kjevlet ut en gang benytter jeg «restdeigene», og gjør det på samme måte, til deigen er oppbrukt (eller så «mettet» med mel at den ikke bør benyttes mer).

Bringebærhjerter

Stek bringebærhjertene midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) til de er gylne. Det tar ca. 12 minutter, men følg med mot slutten av steketiden for ovner kan steke ulikt. La kakene avkjøles ca. 10 minutter på stekebrettet, før du lar dem avkjøles helt på en rist.

Oppbevar de avkjølte bringebærhjertene i tett kakeboks. De vil bli litt mykere etter hvert, og bør derfor nytes innen 1-2 uker.

Lykke til!

PS. Ønsker du å lage en litt enklere variant kan jeg anbefale bringebærcookies.


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

3 Kommentarer

 1. Karianne 5. desember 2014 at 13:14 #

  Har du forslag til et bringebærsyltetøy som egner seg til denne type småkaker?

 2. Anne Marie 8. desember 2014 at 18:59 #

  Ser deilige ut! Lurer på om du har brukt ei eiga pittelita hjerteform til å stikke ut hjertet i midten av kaka? Kor får eg evt. tak i ei slik?

 3. Benedikte 11. desember 2014 at 08:04 #

  Du får kjøpt slike former der de selger cacas produkter Anne Marie =) Meny og Jernia er steder hvor du kan få tak i hjerteformene.

Legg igjen en kommentar