Bruschetta med spekeskinke – og en liten godbit til

bruschetta 1

Jeg får omtrent daglig henvendelser fra dere lesere med spørsmål om tips til finger- og buffetmat til konfirmasjon eller andre festelige lag. I dag skal jeg vise dere to enkle retter som passer godt i slike anledninger.

Først ut er en nydelig bruschetta som er en fryd for både øye og gane. De kan serveres på en buffet, eller som en forrett. Skal du ha den til forrett kan det være en fordel om du velger et annen type lyst brød, slik at skivene blir litt større. Retten blir imidlertid ikke bedre enn kvaliteten på råvarene dine, så bruk gode solmodne tomater og en god spekeskinke

BRUSCHETTA MED SPEKESKINKE OG TOMATSALSA

  • 12-16 skiver av bagetter eller lignende lyst brød
  • olivenolje
  • 75-100 g spekeskinke
  • 3 tomater, i små terninger
  • 1/2 rødløk, i små terninger
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 avokado, i små terninger (kan sløyfes)
  • en neve frisk basilikum, strimlet
  • salt og nykvernet sort pepper
  • basilikumblader til pynt

bruschetta 2

Legg brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett og pensle dem med olivenolje på begge sider. Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 250 grader i ca 5 minutter, til skivene er sprø og gyldne.

Del tomatene i to og grav ut frøene med en teskje eller lignende. Skjær det resterende tomatkjøttet i små terninger og ha i en liten bolle, sammen med løk, hvitløk, avokado og basilikum. Tilsett 1-2 ss av din beste olivenolje, og smak til med salt og pepper. Tomatsalsaen kan lages ferdig en stund før den skal serveres, men tilsett avokadoen rett før servering, slik at du unngår at den blir brun.

Del skinkeskivene i to og fordel dem på de ristede brødskivene. Fordel salsaen oppå skinken og legg gjerne et basilikumblad på toppen. Serveres umiddelbart. (Oppskriften gir 12-16 små bruschetta.)

bruschetta

En annen liten godbit du kan servere på buffeten eller som fingermat er disse velsmakende munnfullene, som består av en fast ost med god spekeskinke rundt. Det hele toppes av litt jordbær. Selv er jeg veldig glad i kombinasjonen spekeskinke og jordbær. I tillegg til at det er godt på smak pynter det også opp på buffeten din, og det er jo også viktig for man spiser jo også med øynene.

5-IMG_0525

SPEKESKINKE MED OST OG JORDBÆR

  • spekeskinke
  • fast ost, for eksempel Manchego, i staver
  • jordbær, delt i 2 eller 4 biter
  • tannstikkere

Bruk en fast ost du liker, og skjær den opp i staver. Del jordbærene i 2 eller 4 biter. Surr skinken rundt osten og fest jordbæret med en tannstikker. Og vips, så har du en enkel og god snack klar for servering.

1-IMG_0420

Enjoy!


, , ,

4 Kommentarer

  1. Jeanette S. 24. april 2013 at 10:33 #

    Så skikkelig snadder ut, Trine. Deilig nå i disse mai-dager :). Skal prøves!

  2. Line 24. april 2013 at 11:37 #

    Mums dette så da utrolig godt ut og misstenker at kanskje selv jeg får til. Skal ha alle mammaene i klassen til storebror på ett mine homeparty neste uke så da tror jeg at disse tingene skal serveres. Tusen takk for tipset.

  3. Katinkas Kitchen 24. april 2013 at 15:56 #

    Vad goda dina bruschettas / tapas / antipasti ser ut! Och du har helt rätt – det är dags att börja tänka på vårens bufféer! Tack för tipsen!
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

  4. GladMamma 24. april 2013 at 19:25 #

    Mmmmm….

Legg igjen en kommentar