SPAGETTI MED SPINAT, SOLTØRKET TOMAT, HVITLØKCHIPS OG FETA

Spaghetti med spinat, soltørket tomat og hvitløkschips

I dag kan jeg friste med en deilig vegetarrett med gode smaker. Jeg elsker kombinasjonen spinat, soltørket tomat og feta (som du for eksempel finner i denne paien). Her har trioen fått selskap med spaghetti og sprøstekt hvitløk. Kjapt, enkelt og veldig godt! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 4 porsjoner spaghetti (gjerne fullkorn)
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 hvitløk, i tynne skiver på langs
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 10 soltørkede tomater, i biter
  • 250 gram spinat, renset og vasket
  • 1-1,5 dl av pastavannet
  • maldonsalt og nykvernet sort pepper
  • 100 gram fetaost

Rens hvitløken og del hvert fedd i 2-3 skiver på langs. Ha olivenoljen i en liten panne eller kjele og la hvitløken kose seg i oljen til den blir lett gylden og sprø, etter ca 4 minutter. Pass på at oljen ikke blir for varm for da blir hvitløken raskt svidd. Ha hvitløken på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

Kok spaghettien etter anvisningen på pakken. Ta vare på 1,5 dl av pastavannet og hell av resten.

Mens pastaen koker freser du rødløken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett soltørket tomat og spinaten, og rør det hele godt sammen. Spinaten er ferdig når den såvidt faller samme, etter et par minutter.

Tilsett pastaen, rør det hele forsiktig sammen og spe med pastavannet du har tatt vare på. Smak til med salt og pepper.

Smuldre fetaost over retten og server umiddelbart, gjerne med godt brød til.

Spaghetti med spinat, soltørket tomat og hvitløkschips

Enjoy!

(Tidsbruk: 15-20 minutter)


, , ,

20 Kommentarer

  1. Anne-Grete 15. januar 2013 at 21:56 #

    Super oppskrift! Vi er ikkje vegetarianera, men tenkte å legge inn fast en vegetarmiddag i veka.
    Eg lure på om det er mulig å bruke frossen spinat istaden for fersk i enkelte av spinatoppskriftene. Har vel knapt nok brukt det før sjøl om eg elska det. Dei gonga eg har kjøpt fersk enda den opp med å rotne i kjøleskapet før eg får somla meg til å bruke den.

    • Trine ;) 15. januar 2013 at 22:00 #

      I mange tilfeller kan du benytte frossen spinat istedet for fersk, men denne pastaretten vil neppe se særlig delikat ut dersom du benytter frossen spinat…

      • Anne-Grete 16. januar 2013 at 19:54 #

        Nei, det trur ikkje eg heller..! Og det må jo også SJÅ bra ut 🙂 Vi ete med augene også.

  2. Rikke 16. januar 2013 at 21:09 #

    Hei 🙂
    Muligens et dumt spørsmål, men… Disse soltørkede tomatene – skal de legges i bløt på noe vis før bruk? De er jo så veldig tørre og salte de man får i butikken…

    • Trine ;) 16. januar 2013 at 21:14 #

      Det finnes ikke dumme spørsmål. Jeg benytter vanligvis tomater i olje, og som kan benyttes som de er. Andre typer må trolig bløtlegges først. Sjekk pakningen og smak deg ellers frem. 🙂

  3. Rikke 16. januar 2013 at 21:33 #

    Da skjønner jeg! Tusen takk for svar 🙂 da blir det dette til middag i morra 🙂

  4. Linda 27. januar 2013 at 14:59 #

    Hei. Dette var den første retten jeg har laget fra oppskriftene dine, og jeg er kjempeimponert!!! Enkel og lage, men for en fantastisk smak!! Min samboer ville først ikke ha, for det manglet kjøtt, men etter en smakebit måtte jeg lage til han også. Som han sa:» Dette er en rett man fin kunne fått på en god restaurant» 🙂 Gleder meg til og lage mer av maten din!

  5. Tuti 22. april 2013 at 18:59 #

    Skal man spe 1,5 dl vann?

    • Trine ;) 22. april 2013 at 22:18 #

      Ja, 1-1,5 dl av pastavannet, som det står i oppskriften. 🙂

  6. Tuti 28. april 2013 at 19:36 #

    Hei. Tusen takk for svaret. Jeg lagde denne og det var kjempegodt 🙂

  7. GladMamma 5. mai 2013 at 16:41 #

    Spagetti står på ukeplannen vår i morgen, tror jeg skal ha i litt av det som hører til denne retten i «min» rett, tror det kan bli en god kombo 🙂

  8. Eileen 27. september 2013 at 11:02 #

    Denne retten er kjempegod! Men jeg måtte bytte ut hvitløkschipsen med rundstykker og hvitløkssmør for at alle skulle bli fornøyde. Til og med mannen, som er av typen «må-ha-kjøtt», likte denne 🙂

  9. Matglad :) 29. oktober 2013 at 11:57 #

    Ser meget godt ut! Jeg har prøvd kombinasjon pasta, soltørka tomat og cottage cheese. Kan også anbefales! Rema 1000 oppskrift. Utrolig enkelt, og godt! 🙂

  10. Petter 20. februar 2014 at 05:48 #

    Knallbra! Lagde denne i går til familien.

  11. Frida 9. september 2014 at 21:39 #

    Hei 🙂
    Supert med vegetarretter. Har vært vegetarianer selv i over fire år, og trives med det. Fint med nye tips. Elsker matbloggen din, jeg titter stadig innom, og oppskriftene dine blir alltid vellykkede, det være seg pizzaer, middager eller bakst. Takk! 🙂

  12. Hanne 16. september 2014 at 14:22 #

    Hei! Prøvde denne retten og den var utrolig god men må lage den uten fetaost fordi jeg er gravid. Har du et forslag til en alternativ ost/ingrediens? På forhånd mange takk:-)

  13. Charlotte Johannessen 9. desember 2014 at 13:07 #

    Jeg hadde ikke trodd denne retten skulle falle i smak hos min mann, som trodde dette var tilbehøret til middagen, haha. Men retten gikk ned på høykant, masse smak – dette blir en gjenganger :):)

  14. Madel 27. april 2015 at 16:45 #

    Hei!
    Ville bare sei at denne retten har eg laga fleire ganger til meg og sambo, og begge elsker den! På grunn av at sambo trenger meir proteiner til middag, så laga eg kyllingbiter som eg krydra med chicken & steak krydder, og blanda dette inn saman med det andre. Utruleg godt om ein vil ha noko kjøt i tillegg!

    Har kjøpt boka di, og me har prøvd ut fleire av oppskriftene! Alle har vore knallgode, så tusen takk for tips til ein litt meir variert kvardag i middagsvegen 🙂

  15. Sigrid Wildish 21. mars 2016 at 07:49 #

    Hei
    Skal hvitløkschipsen blandes i eller serveres ved siden av ?

  16. Ola 30. juni 2017 at 23:39 #

    Veldig bra rett, og spesielt de garlic chipsene 🙂

Legg igjen en kommentar