Hvit pizza med Coppaskinke og Selbu blå

Det er fredag og pizza som gjelder. På menyen i dag står hvit pizza med mozzarella og Selbu blå, toppet med deilig Coppaskinke fra Tind. Sistnevnte er en vellagret spekenakke av svin, med en rund og god smak, og ikke så salt som mange andre typer spekeskinke. Coppaskinken er derfor godt egnet til for eksempel pizza, i tillegg til at den smaker godt «naturell» også. Til en stor pizza trenger du omtrent:

Lag pizzadeig og hvit pizzasaus etter oppskriftene. Kjevle ut pizzadeigen og bre sausen utover pizzabunnen. Fordel mozzarella, cherrytomater og oliven over. Stekes som angitt i pizzabunnoppskriften, på pizzastein ved 250-300 grader, til pizzaen er ferdigstekt (etter 7-10 minutter, avhengig av stekeegenskapene til ovnen din).

Fordel Coppaskinken og smuldre blåmuggosten over den ferdigstekte pizzabunnen. Dryss over basilikumbladene, og server umiddelbart.

Enjoy!

(Dette innlegget er sponset av Tind.)


11 Kommentarer

  1. Ranveig 10. august 2012 at 17:22 #

    Åååh, herved lagret under «må prøves»! Bare godsaker på, så må smake helt nydelig vil jeg tro. :)

    • Trine ;) 16. august 2012 at 00:47 #

      Ja, det gjør det! :)

  2. Hege som undres. 10. august 2012 at 18:06 #

    Västerbottensost,- hvilken ost er det som likner og kan brukes i stedet i västerbottensostpaj?

    • Trine ;) 16. august 2012 at 00:46 #

      Hmmm. Det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med.

  3. Thorbjørg 24. august 2012 at 10:26 #

    Nam, nam – dette var godt, helt annerledes enn vanlig pizza, men kjempegodt – skal definitivt på bordet igjen. Hos oss var vi enige om at pinjekjernene var overflødige og utelates neste gang, men det er jo en smakssak. Pluss jeg måtte improvisere litt, da jeg ikke hadde alle ingrediensene i hus. Bl.a. ble det en liten bit mild, ekstraordinært nydelig hvit geitost istedenfor Selbu blå …… og en liten dæsj chilipaste istedenformfersk chili… Men godt var det ;)

    • Trine ;) 24. august 2012 at 13:46 #

      Improvisasjonens kunst er viktig på kjøkkenet! :)

  4. Thorbjørg 24. august 2012 at 10:28 #

    Hehe .. det står visst ikke noe om pinjekjerner i oppskriften, forstår ikke hvor jeg fikk det fra? Ikke rart vi fant det overflødig……

  5. Katinkas Kitchen 29. oktober 2013 at 08:28 #

    Pizzan ser härligt god ut, och just vit pizza är underskattat. Dessutom mer snabblagat:) Fast den här pizzan kan man ju nästan kalla blå haha. I lördags åt jag en ovanlig god vit pizza med mozzarella, hjärtmusslor, koriander, mynta, chili och lime – väldigt gott! Den tillsammans med ditt spännande recept ger mig lust att fortsätta experimentera och testa.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

  6. Linn 28. februar 2014 at 21:38 #

    Jeg er ganske ny utprøver av oppskriftene dine, men jeg skal aldri bruke toro pizzadeig igjen! Delte deigen i to og lot den ene delen bli en ganske plain til husets femåring. Smakte fortreffelig for alle mann, tusen takk!

    • Trine ;) 5. mars 2014 at 00:24 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Hjemmelaget pizzabunn kan ikke sammenlignes med bortekjøpt! :)

  7. Eli 17. oktober 2014 at 21:48 #

    Lagde pizza’n da vi kom frem på hytta på Oppdal i kveld. Nydelig smak! Liten vri; stekte Parmaskinke på pizzaen fra start. Hakket også oliven i fire og strødde over. Etter 8 min la jeg på blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost og stekte videre i 3 min på 250 gr. Helt super mat.

Legg igjen en kommentar