Kyllingpai med spinat, feta og soltørket tomat

Pai er enkel og god sommermat, som kan serveres til lunsj eller middag – eller som en smårett ellers. Denne paien er fylt med kylling og spinat, feta og soltørket tomat, som jeg synes er en god smakskombinasjon. Kyllingpaien kan serveres varm eller kald, og smaker også godt i lunsjboksen dagen etter, enten du skal på jobb eller på stranda.

Til en stor pai (ca 24-26 cm i diameter) trenger du omtrent:

Paideigen

  • 150 gram smør, i terninger
  • 200 gram hvetemel
  • 2-3 ss kaldt vann

Paifyllet

  • 2-3 kyllingfileter, i biter
  • 1 stor rødløk, i ringer
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • en neve soltørkede tomater, i biter
  • ca 100 gram spinat
  • ca 100 gram fetaost, i terninger
  • 4 egg
  • 3 dl melk
  • salt og pepper
  • friske krydderurter (faks basilikum, persille, gressløk), finhakket

Lag paideigen ved å smuldre sammen hvetemel og smøret, og tilsett til slutt vann til du får en fin konsistens. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, men det går fint å bruke bare hendene også. Pakk deigen inn i plast og la den stå kaldt i minst en time.

Ha deigen på melet bakebord og kjevle/trykk den noe utover. Legg den så i en smurt paiform (24-26 cm i diameter) og trykk den ut slik at den dekker hele formen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet på 200 grader i 10-15 minutter, til paiskallet såvidt begynner å få litt farge. Avkjøl paiskallet mens du forbereder fyllet.

Stek kyllingbitene i smør eller olje til kyllingen er nesten gjennomstekt. Legg til side. Fres løken til den blir blank og myk. Tilsett hvitløken og spinaten (som er renset og skylt) og la den surre med til spinaten såvidt faller sammen. Smak til med salt og pepper. Ha kyllingen og spinatblandingen over i paiskallet og fordel tomater og fetaost over.

Pisk sammen egg, melk og krydder. Hell blandingen i paiskallet (pass på at det ikke renner over) og stek paien på 200 grader i ca 30-40  minutter, eller til paien har stivnet over det hele.

Server kyllingpaien med godt brød og en enkel salat.

Enjoy!


, , ,

21 Kommentarer

  1. Studine 13. juni 2011 at 23:14 #

    Heisann! Tror du jeg får et greit resultat med en helt vanlig springform? 🙂 Super blogg, så mange inspirerende oppskrifter!

    • vallis 11. juni 2013 at 07:01 #

      eggemassen kan flyte ut ved å bruke springform

  2. Marit Cecilie 11. juli 2011 at 20:19 #

    Denne var skikkelig god:) Falt i smak hos hele familien:)

  3. Lena 9. april 2012 at 18:02 #

    Da står paien i ovnen, gleder meg! 🙂

  4. gabrielle 15. mai 2012 at 16:50 #

    Kan denne serves kald dagen etter at den stekes også?

    • Trine ;) 20. mai 2012 at 01:09 #

      Ja, det går fint!

  5. Christoffer 25. august 2012 at 18:23 #

    Lager Pia til kjæresten min nå! Looking good (:

  6. Sissel 13. oktober 2012 at 18:51 #

    Nå har vi akkurat kost oss med denne deilige paien 😉 skikkelig god 😉

    Takk for en super-blogg, oppdaget deg for noen uker siden og har laget mange av rettene dine, til stor glede for hele familien. Du er virkelig til stor inspirasjon!

    • Trine ;) 15. oktober 2012 at 20:48 #

      Takk for det! Denne paien er også god uten kyllingen. 🙂

  7. Lilly 10. desember 2012 at 12:06 #

    Tusen takk for en helt herlig pai oppskrift 🙂 falt godt i smak hos svigers. bloggen din har reddet meg flere ganger:)

  8. Grete 28. januar 2013 at 11:52 #

    Kjempegod pai. Har laget den mange ganger. Har stor glede av bloggen din. Masse fine oppskrifter. Har anbefalt bloggen din til mine venner også 🙂

    • Trine ;) 28. januar 2013 at 17:19 #

      Så bra at den har falt i smak! Hyggelig at du deler bloggen med venner 😉

  9. Tonje 7. februar 2013 at 11:26 #

    Kan den fryses og tas opp igjen senere?

    • Trine ;) 8. februar 2013 at 22:41 #

      Jeg har ikke frosset ned pai (det går alltid unna), men antar at det skal gå bra. Uansett er pai holdbart i kjøleskapet i flere dager. 🙂

  10. Anniken 27. februar 2013 at 23:57 #

    Hvor mange kan man regne på en pai ? 🙂 Tenkte å ha en salat og foccacia brød som tilbehør.

  11. Anne 29. august 2013 at 20:41 #

    Paien var en suksess! Ble veldig populær i heimen. Og gleder meg til reste-lunch i morgen. 🙂

  12. Jenny Lundgren 1. juli 2014 at 12:03 #

    Hej hej Trine och tack för en fin blogg med bra lättanvända oppskrifter. Tror du det går att byta ut melken mot soyamelk? Mvh Jenny 🙂

  13. Kari Elise Log 12. februar 2015 at 21:31 #

    Denne skal jeg prøve til venninnelunch men jeg skal bruke laktosefri melk og fløte og mulig jeg utelater fetaosten også

  14. Grete Irene 6. november 2016 at 11:25 #

    Hei Trine 🙂
    Jeg har veldig lyst til å prøve oppskriften din på kyllingpai,men jeg har ikke Fetaost…
    kan jeg bruke norvegia?
    Grete

  15. Ajna 12. desember 2016 at 20:59 #

    Hei. Denne så veldig god ut men jeg har ikke paiform. Tror du det går med en vanlig ildfast form? 🙂

  16. Hanne 17. mars 2017 at 08:18 #

    Først av alt, tusen takk for ukesmenyene 🙂

    Skal lage denne og ha med i utdrikningslag i helgen men får litt dårlig tid på selve dagen.
    Hvis jeg lager den idag og varmer den imorgen før servering så den får litt nystekt følelse, hva skal jeg varme den på og hvor lenge?

Legg igjen en kommentar