Ønsker du en gradvis nedtrapping av sukkerforbruket fra sist helg, kan du for eksempel slå til med sjokoladecupcakes på en tirsdag. Det er jo tross alt kvinnedagen i dag! Dette er for øvrig en enkel og god grunnoppskrift på muffins, som for eksempel passer godt i barneselskap og i andre selskap.
Denne gangen har jeg til en forandring forsøkt meg på kulørt frosting. Jeg er ikke helt fortrolig med små brune flasker med ukjent innhold som farger maten i zykedeliske farger, og har derfor latt naturlige fargestoffer (bringebær) kaste sin glans over kakebordet, som altså ble ganske så sukkersøtt og råsa. Ikke en vanlig farge hjemme hos mine to menn og meg, men kakene går likevel ned på høykant. Jeg må jo også begynne å forberede meg på et lite rosa skjær i hverdagen igjen, ettersom begge døtrene mine venter jenter med 4 dagers mellomrom i juni. Det blir stas!
Ingredienser
Sjokolademuffins
125 g | smør , romtemperert |
175 g | sukker |
2 | egg |
1,5 dl | melk |
250 g | hvetemel |
2 ss | bakekakao |
2 ts | bakepulver |
50 g | kokesjokolade |
Bringebærfrosting
2 ss | silte bringebær |
100 g | kremost naturell |
300-400 g | melis |
SLIK GJØR DU
Rør sammen smør og sukker, og tilsett deretter eggene ett av gangen. Ha i de øvrige ingrediensene og rør til en jevn røre. Bruk kjøkkenmaskin.
Fordel røren i 12 muffinsformer. Del opp sjokoladen i staver og stikk 2-3 staver ned i hver muffins. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 18-20 minutter, til muffinsen er gjennomstekt. Avkjøl muffinsen på rist.
Ha ca 1/2 dl friske eller frosne bringebær i en sikt og press bærene gjennom med baksiden av en skje eller lignende. Du trenger ca 2 ss silte bringebær til denne oppskriften – bruk måleskje! Rør sammen kremost og silte bringebær til en jevn røre, og rør inn så mye melis som er nødvendig for at du skal få en fin konsistens på frostingen din.
Ha frostingen i en sprøytepose eller lignende og pynt i vei. Alternativt kan du smøre på med en kniv. Pynt eventuelt med strøssel, glitter og stas. Vi droppet det hjemme hos oss, cupcakes med rosa frosting var mer enn nok «glam» for gutta mine ;). (Oppskriften ovenfor ga nok frosting til 8 cupcakes med samme mengde som kakene på bildene.)
Kakene kan fint fryses, men fortrinnsvis uten frosting.
Enjoy!
Mmm, dette så godt ut. Disse må jeg prøve en dag. 🙂
Tusen takk for en inspirerende blogg og deilige oppskrifter!
Er en flittig bruker av siden din 🙂
– Oreokaken er forresten en hit blandt alle mine venner og bekjente 😉
Hei Trine:))
Laget cupcaken e i går, var kjempedode og myke:))
Nå har jeg fransk lammegryte med vin på ovnen, gleder meg:))
Mvh Sissel.
Kjempegode cupcakes! Ble en stor hit da jeg tok dem med meg på jobb 🙂
Har du prøvd med kremost lett før? Eller blir det for lite «fyde» i smaken da? Flott blogg, forresten, liker det nye designet ditt 🙂
Jeg har ikke forsøkt med lett kremost, og vet ikke hvordan det påvirker smak og konsistens.
Jeg har ikke kjøkkenmaskin, kan jeg smelte smøret og røre sammen for hånd? Eller blir det best dersom man ikke smelter smøret?
🙂
Jeg har ikke prøvd det på denne oppskriften, og kan derfor ikke si hvordan de vil bli om du endrer fremgangsmåten. Anbefaler deg å ta en titt på de øvrige muffinsoppskriftene på bloggen for å finne en fremgangsmåte som ikke krever kjøkkenmaskin. http://trinesmatblogg.no/tag/muffins/ (Vel de meste kan jo egentlig lages uten kjøkkenmaskin hvis du rører og rører og rører…
Skal smøret smeltes??.
Nei, det skal røres sammen med sukkeret, med en kjøkkenmaskin eller lignende.
Kan man kutte ut kakaoen og lage lyse muffins av denne oppskriften? da jeg lagde dine bursdagsmuffins ble de ikke så gode og myke som disse ble nemlig! Disse ble kjempemyke og gode, men har en liten gutt som helst vil ha lyse muffins!
Jeg bruker aldri kjøkkenmaskin for å vispe sammen smør og sukker – den gamle mixmasteren min duger utmerket. Smøret må være mykt, og man fortsetter til røren blir nesten hvit. Moren min brukte forøvrig hjulvisp i alle år, og kakene hennes var fantastiske! Disse muffinsene så grusomt fristende ut, jeg må nok prøve de på søndag..
Ser kjempe godt ut! har du noen gang laget cupcakes med tequila i? har sett at mange gjør det, men jeg aner ikke hvordan det smaker eller noe.
Hei!
Lurte på om det går an å bruke kiwi isteden for bringebær i den frostingen?
Hei Trine,
nok en gang reddet du meg ut av bursdagskakeknipa! Barneselskap i morgen og skulle prøve på en fenomenalt enkel oppskrift…gikk rett i søpla! Da spant jeg meg inn til bloggen din og fant denne oppskriften og nå står de staselige og fine i ovnen!!! Så på vegne av meg og 14 bursdagsbarn – takk:)
Hei.
Jeg baker disse nå 🙂 Doblet røra, jammen blir det mange 😉 Har 24 til nå og enda en del røre igjen. Blir litt i fryseren også da… Nydelige!!!
Hei. Anbefaler du over- og undervarme eller varmluft på disse?
Hei! Jeg har bakt disse før og de er nydelige! Tror du det blir bra å erstatte sjokoladebiter med frosne blåbær? Eller tror du det påvirker steketiden?
Hei. Er det brukt mørk eller lys kokesjokolade i denne?