Kjøttdeiggrateng med tomater, løk og squash

Jeg er så heldig at jeg har hjemmekontor en gang iblant. Det er effektive dager, for jeg blir sjelden forstyrret og kan da dykke godt ned i krevende saker og paragrafer uten forstyrrende elementer. Det er også effektivt på hjemmebane, for jeg får unna endel klesvask på en slik dag. Og jeg har som regel maten på bordet når gutta mine kommer hjem, og dermed blir det lengre ettermiddager og mer tid til kos. Slik som denne ovnsretten, som jeg raskt slenger sammen og som koser seg i ovnen mens jeg tar siste innspurt på hjemmekontoret. Kjøttdeig har vi som regel i fryseren, og så putter jeg det vi har av grønnsaker oppå. Prøv du også da vel! Til 2-3 porsjoner trenger du omtrent:

400-500 gram kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
2-3 fedd hvitløk
1-2 ss tomatpure eller sundriedtomato sauce
1-2 ts tørket oregano – eller noen kvaster med frisk oregano hvis du har
salt og pepper
1 løk, i skiver
1/2-1 squash, i skiver
10-12 cherrytomater el 4 klasetomater
ca 100 gram hvitost, revet

Brun kjøttdeigen i en panne. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tøm eventuelt av fett, og tilsett deretter hermetiske tomater, tomatpure/sundriedtomato sauce. Smak til med tørket oregano, salt og pepper.

Ha kjøttdeigen i en egnet ildfast form, og legg grønnsakene over, gjerne i taksteinmønster. Strø over revet ost og ha eventuelt på litt mer tørket oregano.

Stekes ved 225 grader i ca 20-25 minutter. Server med hjemmelaget potetmos, ris eller pasta.

Velbekomme!


, ,

22 Kommentarer

  1. wine-fueled narcissism 19. november 2009 at 13:54 #

    >Jøss, jeg vet ikke om det er en artig tilfeldighet, men jeg har laget akkurat ned samme. Tilogmed måten å legge det opp på var lik. Great minds think alike? Haha! 😀

  2. Maliva`s verden 19. november 2009 at 14:23 #

    >Hmmm..høres godt ut.Takk for tipset…og nå har jeg lagt deg som link inne på min interiørblogg..Må jo følge med deg skjønner jeg:o)Maliva

  3. Kathrine 19. november 2009 at 14:36 #

    >denne skal jeg teste 😉 så lett og godt ut – og det kan jeg like 😉

  4. Belle de jour 20. november 2009 at 12:48 #

    >Så enkelt og så godt, og jeg liker hvordan retten er fargerik og innbydende! Skal prøves!

  5. Kari Receptomaten 21. november 2009 at 18:56 #

    >Läckert! Vill helt klart göra detta till middag redan imorgon!

  6. Cecilie 18. mars 2010 at 09:50 #

    >Jeg laget dette til middag i går og det falt i smak hos store og små : )

  7. swimzy 18. april 2010 at 19:38 #

    >denne oppskriften skal prøves ut imorgen:)Takk for at du deler oppskriften med oss:)

  8. Reiseglad 4. mai 2010 at 15:12 #

    >Ligner på en variant du har med pølser som er en stor favoritt her i huset 🙂

  9. Hufsa 12. juni 2010 at 17:09 #

    >Oh, hørtes deilig ut!:D Kanskje imponere gamlingene med noe sånt?:)

  10. Agnete 15. juni 2010 at 15:46 #

    >Jeg kom over siden din i går og fik masse ny inspirasjon på kjøkkenet! veldig mye fristende og bra her :)I dag lagde jeg denne til middag og det var aldeles nydelig. Lagde også nektarinsalat som jeg serverte med youhurt naturell, kjempegodt!!

  11. Madicken 17. august 2010 at 20:24 #

    >Takk for nok en god oppskrift. Vi har spist dette to uker på rad. Har også skrevet om oppskriften (og bloggen din) i min blogg: http://etliteland.blogspot.com/2010/08/middagstips-fra-mektige-trine.html

  12. Lena 8. september 2010 at 14:24 #

    >Denne retten står i stekeovnen nå 🙂 Er daglig inne på bloggen din og får inspirasjon – så tusen takk! 😉

  13. Trine ;) 11. september 2010 at 21:52 #

    >Så gøy at så mange liker denne retten. Den er faktisk en av de mest populære middagsrettene på matbloggen hittil i 2010! Ikke rart det, den er kjempegod og populær blant barn!Trine 😉

  14. Lappedamen 31. januar 2011 at 19:00 #

    I dag sto det kjøttdeiggrateng på menyen, datteren i huset sto for gratengen som smakte deilig. Gratulerer med nye blogg, den er like smakfull som tidligere og en av mine absolutte favoritter.

  15. Cecilie 2. februar 2011 at 21:42 #

    Takk for supert middagstips! Har linket til innlegget i bloggen min (http://cecilieiforstaden.blogspot.com/2011/02/kjttdeiggrateng-med-tomat-lk-og-squash.html) og lagt ut oppskriften – nesten identisk, hvert fall!

    Enig med Lappedamen – så fin bloggen din er!

    • Trine 2. februar 2011 at 21:45 #

      Så fint at den falt i smak! Takk for hyggelig omtale 😉

  16. Eva Grete 14. mars 2011 at 16:59 #

    Falt virkelig i smak her i huset:-)))Finner utrolig mye godt her på bloggen din:-)

  17. Lisa 18. oktober 2012 at 22:12 #

    Supergod, superenkel og superkjapp å lage 🙂 Tilsatte en dæsj chilisaus oppi, godt det og!

  18. Line 25. mai 2013 at 17:04 #

    Hei =) ser godt ut!
    Er det mulig å lage den klar dagen i forveien (steke kjøttdeig + legge grønnsaker på uten å faktisk steke den)?
    Hvilke oppskrifter anbefaler du hvis man skal lage maten en dag i forveien? 🙂 Helst ovnsretter/gryteretter 🙂
    Tusen takk for flott blogg!! 🙂

  19. Alexandra 15. november 2015 at 19:01 #

    Elsker når jeg finner gode glutenfrie og laktosefrie oppskrifter 😊 Merk gjerne oppskriftene som gluten og laktosefrie 👍🏻

  20. Tanita 25. juni 2016 at 23:30 #

    Hei!!
    Jeg har prøvd flere av dine oppskrifter og i kveld prøvde jeg meg på denne retten. Den ble kjempegod! Tusen takk for at du deler, det er veldig god motivasjon! 🙂

  21. Terje 4. februar 2017 at 09:33 #

    Denne går i ovnene i dag til 20 sultne mennesker.

    Til info så virker ikke linken til hjemmelaget potetmos.

    Ha en knall dag!

Legg igjen en kommentar