Grønn ertesuppe med bacon

Jeg har lenge tenkt jeg skulle lage grønn ertesuppe, og forleden bød det seg jammen en anledning. Ertesuppen kan serveres som middag eller forrett. Hvis du skal servere den som forrett kan du lure oppi en liten slump hvitvin også.

Til middag for to trenger du omtrent:
2-3 sjalottløk, finhakket
500 gram frosne erter
ca 4 dl kyllingkraft
ca 2 dl fløte
litt sitronsaft
salt
hvit pepper
en neve frisk basilikum
ca 100 gram bacon, i biter
god olivenolje

Stek løken i smør til den er blank og myk. Ha i ertene og la de surre med noen minutter. Hell i hønsebuljong og fløte og kok forsiktig opp, og la gryten putre i et par minutter.

Ha i frisk basilikum og bruk stavmikser i gryten og kjør til suppen er jevn og kremet. Tilsett eventuelt litt mer væske dersom du synes den blir for tykk. Smak til suppen med hvit pepper, salt og sitronsaft.

Stek baconet slik du vil ha det og la det renne av på litt kjøkkenpapir.

Øs suppen opp i en skål. Ha på baconet og eventuelt litt frisk basilikum. Bruk gjerne litt god olivenolje som garnityr. Alternativt kan du ha på en rømmeklatt eller litt creme fraiche. Serveres med godt brød.


, ,

12 Kommentarer

  1. Lene 16. november 2009 at 17:21 #

    >Mmmm…det så veldig godt ut! Og heller ikke så vanskelig å lage til 🙂

  2. Eirin 16. november 2009 at 17:24 #

    >Åh! For en deilig blogg jeg har funnet i dag. For en god suppe du viser oss i dag. Jeg har lagt deg til på listen min og kommer innom her ofte. kjenner jeg. ;-)Ha en fin kveld.-Eirin

  3. Hanne 16. november 2009 at 18:37 #

    >Jeg er helt hektet på supper for tiden, og denne kommer jeg til å teste så snart jeg syns jeg kan presentere enda en suppe for familien. Den ser kjempegod ut. Tusen takk for oppskrift og himmelsk fristende bilde 🙂

  4. Belle 17. november 2009 at 11:02 #

    >Supper er undervurdert :)Denne må jeg prøve!

  5. Siri Malene 21. november 2009 at 12:57 #

    >oi nam, denne må vi prøve!! ser kjempe godt ut! har somregel ikke roka å lage supper fra scrath før.. men det e rjo såå mye bedre!! klem salatbolla

  6. Carina 8. september 2010 at 18:34 #

    >nam, nettopp prøvd ut denne suppa som middagsrett. For en deilig rett på mørke høstkvelder:) Ingen tvil om at den skal prøves igjen, både som middag og forret:)Takk for oppskrift!

  7. Marianne 19. november 2012 at 21:18 #

    Serverte denne som forrett, og den falt virkelig i smak hos gjestene, inkludert meg selv. Etter hovedretten fant jeg til og med den ene av de (min bror, vel å merke) med en liten «ekstraporsjon» som han hadde forsynt seg med 🙂

    • Trine ;) 24. november 2012 at 00:38 #

      Så gøy at suppen falt i smak! 🙂

      • Siv 11. august 2015 at 20:03 #

        kan man servere denne kald??

  8. Sofie 18. februar 2015 at 09:49 #

    Bacon er svinekjøtt, ikke vegetar.

  9. Solveig 14. november 2015 at 17:46 #

    Hei😊
    Kjempe flott og inspirerende blogg du har!!!
    Hvordan er denne ertesuppa å lage dagen føre man ska spise den?
    Er den best samme dag?
    Hilsen Solveig Therese

  10. Susann 22. oktober 2017 at 19:30 #

    Hei Trine. Nydelig suppe. Kan den fryses?

Legg igjen en kommentar