Kylling Cacciatore

Alt-i-ett gryter er alltid populært, både for vertinnen og gjestene. Av kommentarene på bloggen ser jeg at slike retter er populære hos mange av leserene mine også. Her kommer en ny variant, som jeg serverte foreldrene mine da de hadde tatt turen sørover for å være med i oldebarnets navnefest sist helg. Jeg fant denne oppskriften på BBC Good Food, men har gjort noen små endringer: Til 4-6 porsjoner trenger du:

6 kyllingfileter
5-6 sjalottløk, finhakket
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
2 bokser hermetiske cherrytomater
1 boks mascarponeost
en håndfull frisk basilikum
salt og pepper

Stek sjalottløk og hvitløk i litt olje, til det blir blankt og mykt. Tilsett tomatene. Jeg brukte hermetiske cherrytomater – som i tillegg til at det var veldig godt også var veldig dekorativt. Hvis du ikke får tak i hermetiske cherrytomater kan du benytte vanlige hermetiske tomater av god kvalitet. La tomatsausen stå og putre i 10-15 minutter. I mellomtiden krydrer og bruner du kyllingfileten raskt i stekepannen. Mot slutten av koketiden tilsetter du mascarponeosten og litt over halvparten av basilikumen. Smak til med salt og pepper og hell sausen oppi en passende ildfast form. Legg kyllingstykkene oppi og stek ved ca 200 grader i 25-30 minutter. Ha resten av basilikumen over rett før servering. Serveres med rosmarinpoteter, pasta eller ris – og gjerne en enkel salat.


, ,

32 Kommentarer

  1. minimum 13. november 2009 at 09:44 #

    >hmmm, ser veldig godt ut altså – DENNE skal jeg prøve snart!!!

  2. Myrsnipa 13. november 2009 at 13:46 #

    >får vann i munnen :DHa en fin helg

  3. Anonymous 14. november 2009 at 17:12 #

    >Dette skal jeg definitivt prøve, ser herlig ut!CHhttp://slutswithnuts.blogg.no/

  4. Belle 17. november 2009 at 11:46 #

    >Denne må jeg lage en gang :)Ser kjempegodt ut, og enkelt. Har selv sett oppskriften på bbcgoodfood, men din ser jo såå mye bedre ut :)

  5. Mirja 20. november 2009 at 13:34 #

    >Nam!Det høres fristende ut!Det blir vel maten til lørdag!

  6. Snosen 29. november 2009 at 17:45 #

    >Hei! Denne retten prøvde jeg for et par uker siden, og den var kjempeenkel og veldig god! Hadde ikke mascarpone, så brukte crème fraîche istedenfor, og hadde også oppi noen cherrytomater (uten skinn). Kommer nok til å lage denne igjen! Takk for oppskriften!

  7. Frk. Luna 3. desember 2009 at 18:29 #

    >Lagde denne i helga, helt nydelig! Kjørte cherry tomater i hurtigmikser istedet for hermetiske tomater, det ble nydelig. Serverte med tagliatelle til. Hørtes godt ut med rosmarinpoteter som du anbefaler, har du oppskrift på det?:)Takk!

  8. Trine ;) 3. desember 2009 at 18:58 #

    >Tusen takk for koselige tilbakemeldinger, og så GØY at så mange har laget den (har fått mange tilbakemeldinger på denne retten under andre bloggposter også). Å bytte ut mascarpone med creme fraiche her jeg selv gjort, og det er godt det også. Frk Luna; oppskrift på Rosmarinpoteter finner du her: http://trineblogg.blogspot.com/2007/02/stekte-potetbter.htmlTrine ;)

  9. Kjersti 21. februar 2010 at 18:10 #

    >Dette var en nydelig rett!! Har nettopp laget den og den svarte absolutt til forventningene : )Mann og barn (2 år) syntes også dette var supre saker.Tusen takk for en fantastisk blogg. Dette er fjerde oppskriften jeg prøver hos deg, og det blir definitivt ikke den siste!

  10. elisabeth 19. mars 2010 at 16:12 #

    >Denne står på menyen i helga! Men hva er egentlig smaksforskjellen på kinesisk og vanlig hvitløk? Kinesisk er sånn som ser ut som en vanlig løk, eller? Sånn som ikke er i fedd?

  11. Trine ;) 19. mars 2010 at 16:24 #

    >Elisabeth; Det stemmer at kinesisk hvitløk ikke har fedd. Jeg har ellers skrevet litt om bl.a kinesisk hvitløk under "Tips og råd" under headeren: http://trineblogg.blogspot.com/p/tips-og-rad.htmlLykke til! Trine ;)

  12. Anonymous 26. mars 2010 at 22:37 #

    >HeisannFy søren for en hærlig matblogg du har. Jeg oppdaget den for noen uker siden og er innom hver dag. I kveld prøvde jeg denne oppskriften og det var suksess, skal defenitivt servere den til gjester senere:)Har tidligere laget kjøttdeiggratengen med løk, tomater og squas, med like fornøyd resultat.Keep up the good work;)Hilsen Renate

  13. Lillepilt 29. mars 2010 at 20:54 #

    >Hei, liker bloggen din godt og har fulgt med deg en stund. Denne så skikkelig god ut, skal teste ut den i påsken. Riktig god påske!Elin Kathrine

  14. Lev det gode liv 6. april 2010 at 20:51 #

    >Fantastisk god rett! Prøvd ut på familiemedlemmer i alle aldre, og det falt virkelig i smak. Serverte med fløtegratinerte poteter og dampa brokkoli, var veldig godt til!

  15. Mariann 22. april 2010 at 17:20 #

    >Tusen takk for inspirerende blogg og matoppskrifter:), har laget mye! Et lite spm ang denne retten: svigermor tåler ikke løk/hvitløk, noe du kan anbefale istedet for? Ha en strålende dag :)

  16. Marianne 25. april 2010 at 12:18 #

    >Hei:-)Jeg er en ganske utrenet kokk som prøver å bli litt bedre. Skulle ha middagsselskap i går og laget denne. Stor suksess:-) Takk for flott oppskrift. Skal prøve flere.HilsenMarianne

  17. Reiseglad 9. mai 2010 at 21:56 #

    >Da ble dette endelig dagens middag! Lagde den kun for 2 personer så jeg var redd det var for lite saus til å dekke kyllingene, men ble akkurat passe nok. Tilsatt litt mer hvitløk, hadde creme fresh istedenfor osten jeg aldri har hørt om og toppet det hele med en halv chili. UTSØKT!! Tusen takk!

  18. Anonymous 8. juni 2010 at 09:17 #

    >heiEr nykommer på bloggen din og føler jeg er kommet til mathimmelen hehe. Jeg prøvde denne retten i går og den var så god! Tomatene gjorde susen. Gjett hva syklubben skal få neste gang de kommer!I dag skal jeg prøve den lune potetsalaten med kapers til laks. Gleder meg!Line

  19. Bergmynte 4. november 2010 at 08:50 #

    >Jeg er også en nykommer på bloggen din, som ELSKER den. Så mange gode, men også "tilgjengelige" oppskrifter. På venninnekveld i går lagde jeg denne retten, og det var en vinner! Har ikke kjent til cherrytomater på boks før, men det var jo både smakfullt og elegant. Takk!

  20. Anonymous 8. november 2010 at 16:30 #

    >Kan man lage denne som en gryterett også, med finstrimlet kyllingfilet?Kan sånn mat fryses?

  21. Laktosemamma 9. april 2011 at 09:43 #

    Hei,
    jeg har et barn som nettopp er diagnostisert med laktoseintoleranse. Derfor må jeg skaffe meg et nytt middagsrepertoar. Jeg lurte på om du tror denne oppskriften vil fungere med laktosefri matfløte i stedet for mascarponeost?

    • Trine 9. april 2011 at 10:47 #

      Du kan fint benytte laktosefri matfløte, men du bør da redusere mengden noe, slik at retten ikke blir for «sausete». Lykke til! ;)

      • Laktosemamma 13. april 2011 at 17:05 #

        Retten ble godt mottatt av store og små!

  22. Nina 9. januar 2012 at 20:18 #

    Hei!

    Tusen takk for inspirerende blogg! I denne oppskriften lurer jeg på om det er mulig å bruke rå kyllinglår – hvor lenge må de i så fall stekes før de legges i ovnen med sausen? Bør de være (nesten) gjennomstekt, eller holder det å brune de på stekepannen først, slik du gjør med kyllingfiletene?

    Takk for svar, gleder meg til å prøve! :)

  23. Silje 14. januar 2012 at 18:31 #

    Vil det passe å kunne ha spinat (fersk) i sausen eller burde det tas på siden?

  24. Turid brænden 23. januar 2012 at 18:54 #

    Hva kan jeg bruke når jeg ikke får tak i mascarpone? Er philadelfia et alternativ?

    • Trine ;) 23. januar 2012 at 23:17 #

      Av kommentarene ovenfor ser jeg at flere har byttet ut mascarponen med creme fraiche. Har ikke prøvd det selv, men det kan være verdt et forsøk. Tror ikke jeg ville ha brukt Philadelphia.

  25. Jannicke 10. februar 2014 at 14:41 #

    Jeg lagde denne istad etter at jeg fant denne oppskriften i går kveld. Bildet fristet og jeg ble kjempesulten da jeg la meg. Sto opp og MÅTTE lage denne. Utrolig vellykket. Ble en stor lunsj på meg i dag. De italienske hermetiske cherrytomatene er en viktig ingrediens. Tuuuuuuusen takk for en kjempegod oppskrift.

    Klem fra meg

  26. Nina 17. juli 2014 at 14:33 #

    Hadde ikke mascarpone på butikken her, så jeg endte opp med å bruke Tine Kremost med hvitløk og Tine Kremost med krydder. Serverte den med bulgur, veldig god oppskrift.

  27. Kari 14. august 2014 at 18:25 #

    Laget denne til middag i dag. Tomt for mascarpone på butikken min i dag, så jeg brukte Snøfrisk. Fungerte bra synes jeg,- bulgur ved siden av. Falt i smak hos alle i familien.

  28. sahar 12. oktober 2014 at 15:33 #

    Heisann
    Lagde denne retten i dag, helt etter oppskriften. Men fargen på selve sausen er ikke helt rød-aktig men rosa. Hva kan det skyldes?

    Men kjempe godt!!

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Inspirasjon på kjøkkenet « Monica Solheim Slind - 20. juli 2012

    […] hennes blogg for å hente noe inspirasjon til matlagingen her i huset. I går kveld ble det laget kylling cacciatore med litt ‘monica-modifikasjoner’, […]

Legg igjen en kommentar