Pepperkaker (ingefærkaker)

Hjemme hos oss blir det ikke jul uten de gode tradisjonelle pepperkakene, som har vært en viktig del av jula i «alle» år. Oppskriften er mammas gode gamle, så det har blitt noen tusen pepperkakemenn og pepperkakekoner oppigjennom årene.

Når den deilige duften av kanel, ingefær og nellik legger seg over Uren-luren, ja da får vi alle det første snev av julestemning!

Vi har de siste årene hatt en koselig tradisjon i å bake pepperkaker med fadderbarna mine. Etterpå spiser vi julegrøt og en heldiggris får til og med mandel i grøten! I år var det Nina som stakk av med mandelen! Her kommer oppskriften på ingefærkakene:

250 gram sukker
2 dl sirup
1 ss kanel
½ ss malt ingefær
¼ ss nellik
250 gram smør
1 ss natron
2 egg
650-800 gram hvetemel

• Gi sukker, sirup og krydder et oppkok
• Tilsett natron og hell det straks over smøret som ligger i en stor bolle
• Rør til smøret er helt smeltet og blandingen er kald
• Visp sammen eggene, og tilsett
• Tilsett melet til slutt, litt av gangen
• La deigen stå kaldt (helst over natten) før du begynner å kjevle ut pepperkakemenn og pepperkakedamer…
• Smaker like godt rå som stekt, men jeg anbefaler det siste… Stekes på 225 grader i 5-10 min (avhengig av ovnen)


, ,

4 Kommentarer

  1. Netten :) 26. desember 2007 at 14:30 #

    >Veldig viktig å huske natron da… 😛

  2. Jorunn 13. november 2011 at 13:41 #

    Vil gjerne reklamere for siden vår på Facebook for samlere av pepperkakeformer. Velkommen!

    https://www.facebook.com/pages/Samlere-av-pepperkakeformer-og-andre-utstikkere/161903027224717

  3. Randi Gabrielsen 10. desember 2013 at 23:43 #

    Dette er de beste pepperkaker vi har smakt her i huset. Lagde først halv oppskrift for å prøve, de ble så gode at det ble ny runde i dag. Tusen takk. Og god jul. Hilsen Randi

  4. Jenny 1. desember 2014 at 10:18 #

    Hei, kjempe god oppskrift. Jeg byttet ut sukker med sukrin, sirup med agavesirup og mel med mandel og kokosmel. Det ble kjempe godt,, og mye sunnere:)

Legg igjen en kommentar