
I dag kan jeg friste med deilig stekt eller grillet svinekjøtt eller kylling (se tips om ulike varianter under), servert på en seng av stekte grønnsaker og toppet med en spicy mangosaus - en kjapp, fargerik og smakfull middag!
Ingredienser
KJØTT & MANGOSAUS
600-700 g | svinekjøtt eller kyllingfilet |
salt og pepper | |
1 | mango |
1 | appelsin , juicen (ca. 1 dl) |
3-4 ts | rød curry |
GRØNNSAKER & TILBEHØR
1 | rødløk , i tynne båter |
1 | rød paprika , i strimler |
1 | gul paprika , i strimler |
3 | vårløk , finsnittet |
4 porsjoner | basmatiris el. |
1 neve | cashewnøtter |
granateplekjerner (kan sløyfes) | |
frisk koriander |
SLIK GJØR DU
I denne oppskriften er det litt opp til deg hva slags kjøtt du ønsker å servere til, som for eksempel helstekt (eller grillet) svinefilet, grillspyd av nakkekoteletter, helstekt kyllingfilet eller kyllingspyd (uten marinade).
Kok risen etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene som angitt, og rist cashewnøttene i tørr stekepanne.
Rens mangoen og kjør fruktkjøttet til en glatt saus med en stavmikser eller lignende. Tilsett nypresset appelsinjuice og smak til med rød carrypasta til du får ønsket styrke på sausen (lag den gjerne litt sterk). Kjør sausen litt til.
Stek rødløk, paprika og vårløk i litt olje, til løken er blank og myk og paprikaen er mør og fin.
Server grønnsaksblandingen og risen sammen med kjøttet/kyllingen. Drypp litt av sausen over og gi det hele et dryss med cashewnøtter, granateplekjerner og frisk koriander.
VELBEKOMME!