Hyttehagen bugner av deilige urter. En av mine favoritter er sitrontimian, som er nydelig å bruke i dressinger og annet tilbehør, som for eksempel sitrontimianolje. Legg saftige grillspyd av nakkekoteletter på grillen, og server dem med en nydelig sitrontimianolje, og en fargerik lun potetsalat. Hvis du ikke har sitrontimian kan du fint benytte vanlig timian og litt ekstra sitron.
PS. Sitrontimianolje er nydelig til annet grillmat også.
Ingredienser
GRILLSPYDENE
800 g | nakkekoteletter uten ben (ca.) |
nøytral olje til pensling | |
salt og pepper | |
12 | grillspyd av tre , bløtlagt i vann |
SITRONTIMIANOLJE
3/4 dl | extra virgin olivenolje |
1/2 | sitron , finrevet skall |
1-2 ts | sitronjuice |
1 ss | sitrontimian eller vanlig timian, finhakket |
1-2 klyper | flaksalt |
POTETSALAT
800 g | små (ny)poteter eller andre småpoteter, kokte |
1/2 | rødløk , i tynne båter |
2 | vårløk , finsnittet |
200 g | cherrytomater |
1 neve | frisk basilikum eller andre krydderurter |
2 ss | pinjekjerner , ristet |
VINAIGRETTE
1/2 dl | extra vigin olivenolje |
2 ss | hvitvinseddik |
1/2-1 ts | flytende honning |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
LUN POTETSALAT
Kok potetene møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og la dem avkjøles noe. Skjær potetene i skiver eller båter, og ha dem i en salatbolle. Tilsett deretter cherrytomater, rødløk, vårløk, friske urter og ristede pinjekjerner. Vend salaten forsiktig sammen.
Rør sammen olivenolje og hvitvinseddik, og smak til med honning, salt og pepper. Drypp vinaigretten over salaten rett før servering.
SITRONTIMIANOLJE
Rør sammen olivenolje, finrevet sitronskall, sitronjuice og sitrontimian. Smak til med flaksalt.
GRILLSPYD
Del nakkekotelettene i to på langs og tre dem på grillspyd (se tips). Pensle dem med nøytral olje, og krydre med salt og pepper. Stekes på grillen eller i grillpanne til kjøttet har en fin stekeskorpe på alle sider, og er gjennomstekt. Kjøttet kan også stekes i vanlig stekepanne (med eller uten grillspyd), alternativt kan du steke det raskt på begge sider i grillpanne/stekepanne og ettersteke kjøttet i stekeovnen ved 175 grader (over- og undervarme), til de er gjennomstekt (ca. 5 minutter).
SERVERING
Drypp litt sitrontimianolje over grillspydene, og server dem umiddelbart med potetsalat og godt brød som tilbehør, for eksempel «stablebrød» med hvitløk- og persillesmør.
TIPS
- Dersom du benytter grillspyd av tre bør du legge spydene i vann i ca. 30 minutter før du skal grille.
- Dersom du ikke har sitrontimian kan du benytte vanlig timian og eventuelt smake til med litt mer sitronjuice.
- Flere grillmatoppskrifter finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).