Pad thai er populær gatemat fra Thailand, som består av blant annet risnudler, grønnsaker, egg og en litt skarp saus. Denne pad thaien er vegetarisk, og ble til etter en liten opprydning i grønnsaksskuffen. Pad thai er nemlig en rett som du kan lage med det du har tilgjengelig av grønnsaker.

Hemmeligheten bak en god pad thai er å få en god balanse mellom den søtsyrlige tamarindpasten, umamien fra fiskesausen, samt sødmen fra sukkeret. Dersom du ikke får tak i tamarindpaste kan du erstatte den med litt lime og sukker, se tips avslutningsvis.

Annonse

Ingredienser

PAD THAI

175 g risnudler (brede)
nøytral olje til steking
1 liten rødløk , i tynne båter
2 gulrøtter , i tynne strimler
1 rød paprika , i tynne strimler
1/2-1 brokkoli , i små buketter
1/2-1 squash , i terninger
3 vårløk , i biter
150 g rød spisskål , finsnittet
3 fedd hvitløk , grovt hakket
4 egg , sammenvispet
1 neve bønnespirer
1 neve peanøtter (usaltet), grovt hakket
1 lime , i båter
chiliflak
frisk koriander

TAMARINDSAUS

3 ss tamarindpaste , smak til
4 ss brunt sukker , smak til
3-4 ss asiatisk fiskesaus , smak til
1-2 ts Sriracha , smak til
1 ts ingefær , finrevet
4 ss vann

SLIK GJØR DU

VEGETARISK PAD THAI

Rør sammen ingrediensene til sausen. Det finnes ulike typer tamarindpaste, så det kan være lurt å begynne med 2 ss og heller øke på. Rør godt sammen og smak deg frem til du får en fin balanse mellom søtt, salt, sterkt og syrlig. Sett til side.

Skjær opp grønnsakene som angitt. Tilbered nudlene etter anvisningen på pakken, hell av vannet og skyll dem under rennende kaldt vann. Visp sammen eggene.

Finn frem en stor stekepanne med høye kanter, en vid gryte eller wokpanne. Stek rødløken til den er blank og myk, og tilsett deretter gulrot, paprika, brokkoli, squash, spisskål og vårløk. Stekes på relativt sterk varme i 2-3 minutter. Tilsett hvitløk mot slutten av steketiden. Ikke stek grønnsakene for lenge, de skal fortsatt ha litt “spenst”. Sett til side. (Dersom du ikke har en stor panne/gryte kan det være lurt å steke grønnsakene i to omganger.)

Stek nudlene på middels varme 1-2 minutter. Tilsett tamarindsausen og rør godt sammen. Skyv nudlene til side og tilsett de sammenvispede eggene. La det steke til du har eggerøre, og rør deretter eggene sammen med nudlene. Tilsett deretter grønnsaker og bønnespirer, og smak til med litt mer asiatisk fiskesaus om nødvendig. Dryss over hakkede peanøtter, limebåter, chiliflak og grovt hakket frisk koriander – og server umiddelbart.

VEGETARISK PAD THAI

TIPS

  • Tamarindpaste får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, hos grønnsakshandlere og i etniske butikker. Dersom du ikke får tak i tamarindpaste kan du isteden smake til sausen med 3-4 ss limesaft og litt mer sukker.
  • Dersom du ikke ønsker å benytte asiatisk fiskesaus kan du eventuelt droppe denne og heller smake til sausen med litt soyasaus.
  • Varier og bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel blomkål, sukkererter og reddiker. Dersom du ikke ønsker en vegetarisk variant kan noen av grønnsakene erstattes med for eksempel kylling, strimlet svinekjøtt eller reker. Se oppskrift på pad thai med kylling her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.