Jeg er utrolig glad i mørk sjokolade og jeg er utrolig glad i sitron, som sammen blir litt av en smaksbombe.

Ingredienser

300 g mørk kokesjokolade med 70% kakaoinnhold
1,5 dl fløte
75 g smør
1 (økologisk) sitron , revet skall
konfektformer
kokesjokolade med 70% kakaoinnhold, smeltet

SLIK GJØR DU

Bruk mørk kokesjokolade med 70% kakaoinnhold og sett bollen oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet eller at det kommer vann oppi bollen, for da kan sjokoladen korne seg, og du må rykke tilbake til start. Ha i fløte og hakket sjokolade, og rør forsiktig mens sjokoladen smelter. Pass også på at det ikke kommer vann oppi sjokoladeblandingen. Når sjokoladen er oppløst har du smøret oppi og rører til alt smøret er smeltet og godt blandet inn. Mens trøffelmassen avkjøles kan du gjøre klar sitronskallet.

Bruk økologiske sitroner hvis du har. Vask og tørk sitronen før du river skallet på et zesterjern. Pass på at du kun river det gule, og ikke det hvite. Bland sitronskallet i trøffelmassen og smak deg frem til ønsket resultat. Ha trøffelmassen i silikonformer eller (engangs) konfektformer. Alternativt kan du kle en form med aluminiumsfolie (slik at du lett kan løfte ut trøflene når massen har stivnet). Hell trøffelmassen i formen(e) og sett til avkjøling, til massen har stivnet. Trykk trøflene ut av silikonformen eller del opp i terninger. Dypp trøflene i smeltet sjokolade, eller drypp litt sjokolade over dersom du benytter (engangs) konfektformer. La sjokoladen stivne helt før du putter trøflene i tette bokser. Trøflene oppbevares kjølig.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Nam! Dette er også helt etter mine smaksløker. Det begynner å bli mye som “må” lages de neste dagene. Jeg skal nok få tid til det, “problemet” er at alt det gode skal spises også 😉

 2. Heisann. Lagde disse i bursdagsgave til svigermor og hun elsket dem!
  Tenkte å legge ut oppskriften på bloggen min, skal selvfølgelig linke til deg i posten. Håper det går bra. 🙂

  Fortsatt god advent!
  -Lise

 3. Hei 🙂
  Takk for veldig god oppskrift. Dette er helt i min gate 🙂 jeg lagde min egen vri ved å tilføre litt Chili.
  Og dette ble en veldgig god smaks opplevelse.
  Takk og god advents tid
  -Nina-

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste