Kjappe supper har reddet mang en travel hverdagsettermiddag hjemme hos oss, og blir ofte til etter "man-tager-hva-man-haver-prinsippet". Jeg har her laget en tomatsuppe som er smaksatt med kyllingfonden, og har ellers fått selskap av italienske pølser og tortellini med deilig ostefyll. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250 g italienske pølser , i biter
250 g tortellini el. ravoli (fylt med ost)
nøytral olje
1 rødløk , i tynne båter
1 stor paprika , i biter
1/2 squash , i biter
3 fedd hvitløk , finhakket
1-2 klyper chiliflak
400 g hermetiske tomater , hakket
1 l vann
2 ss kyllingfond (smak til)
1 laurbærblad
salt og pepper
frisk basilikum eller persille
parmesan

SLIK GJØR DU

TOMATSUPPE MED TORTELLINI OG PØLSE

Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang. Finn frem en gryte og fres løken i litt olje et par minutter, og tilsett deretter paprika og squash. La det surre med noen minutter, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chiliflak og la det surre i ytterligere et minutt, før du tilsetter de hermetiske tomatene og vannet. Gi blandingen et oppkok og smak til med kyllingfond, til du får ønsket styrke på suppebasen din.

La suppebasen småkoke i ca. 10 minutter. La pølsebitene og tortellinien få trekke med de siste minuttene (sjekk anvisningen på pastaemballasjen) – til pølsene er varme og pastaen  er al dente. Smak eventuelt suppen til med mer chiliflak, salt og pepper. Dryss over friske krydderurter og server umiddelbart, gjerne med et dryss revet parmesan og godt brød til.

TOMATSUPPE MED TORTELLINI OG PØLSE

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kjempegod og enkel suppe som anbefales for alle! Nå som vi går høsten i møte er det lite som er bedre enn varmende suppe på mørke kvelder. Ta gjerne en titt på min blogg der jeg har skrevet litt om raske middager…

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste