HURRA, i dag er det lanseringsfest for TRINE INVITERER - og samtidig feiring av BLOGGENS 10 ÅRS JUBILEUM! Gleder meg veldig til det, samtidig som jeg kjenner veldig på sommerfuglene som danser i magen. Frem til det braker løs i ettermiddag gjør jeg noe av det jeg liker aller best, nemlig å lage og dele smakfulle oppskrifter med dere. Som for eksempel denne fyldige tomatsuppen som er toppet med salsiccia, pasta, tomater og mozzarella.

Ingredienser

TOMATSUPPEN

300 g salsiccia eller kjøttdeig av svin
1 løk , hakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater (800 g)
1 ts tørket oregano (smak til)
100 g pasta (ca.)
1 1/2 dl melk
1 dl kremfløte
1 ss kyllingfond (smak til)
salt og pepper
sukker

Tilbehør

1 mozzarella eller annen ost
8 cherrytomater , delt i to
focaccia eller annet godt brød
frisk basilikum

SLIK GJØR DU

Press innmaten ut av salsicciapølsen, i jevnstore biter. Stek pølsebitene i litt nøytral olje, til den er nesten gjennomstekt. Legg til side. Salsiccia kan eventuelt erstattes med kjøttdeig eller kylling-/kjøttrester.

Skjær opp løk og hvitløk som angitt. Finn frem en liten gryte og fres løken i litt nøytral, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tilsett tomatpuré og la det surre i ca. ett minutt, og tilsett deretter hermetiske tomater og oregano. La suppen stå å koke i ca. 10 minutter. Mens suppen koker, koker du pastaen etter anvisningen på emballasjen. Hell av pastavannet.

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Tilsett kremfløte og melk, til du har ønsket konsistens på suppen. Smak til med kyllingfond, sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer oregano. Ha pølsebitene og pastaen i suppen, og la den stå å trekke på lav temperatur til pølsebitene er gjennomstekte.

Server suppen umiddelbart, toppet med mozzarella (eller annen ost), cherrytomater og frisk basilikum, og med focaccia eller annet godt brød som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei,

    supper ser super god ut og jeg vil gjerne bruke det i en bursdags-lunch til søndag, men når vi blir 10 stykker hvordan bør jeg doble/triple oppskriften?

  2. Hei Trine!

    Kan jeg bytte ut løken med purreløk eller blir det vanskelig å kjøre suppa jevn med stavmikser da?

  3. Laget suppen i dag, serverte sammen med focaccia brød. Jeg hadde ikke kjøttdeig, eller kjøtt hjemme, men hadde ferdige frosne kjøttboller i kjøleskapet. Stekte de med provencekrydder på pannen før jeg tilsatte de i suppen, smakte absolutt fortreffelig. Denne blir nok laget igjen, som så mye av det andre jeg har funnet på siden din Trine, takk for at du deler :o)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste