Det er definitivt slutt på høstferien for vår del og hverdagen kaller. I dag står det tomatsuppe på menyen på bloggen. Når du har laget og smakt denne vil det garantert ikke friste å kjøpe posesuppe mer. Jeg har gitt suppen en italiensk vri med parmaskinke, pasta og parmesan. Du kan selvfølgelig droppe dette og servere med et hardkokt egg istedet. Dersom du erstatter kyllingkraften med grønnsaksbuljong, får du også en vegetarisk rett. Til tre trenger du omtrent:

Ingredienser

2-3 ss olje
1 liten løk , finhakket
2-3 fedd hvitløk , finhakket
rød chili , litt finhakket (kan sløyfes)
2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater
2,5 dl kyllingkraft (evt 2,5 dl vann+1) (ca.)
salt og pepper
frisk basilikum , finstrimlet
pasta , kokt etter anvisningen på pakken
3 skiver parmaskinke eller annen god skinke, strimlet (kan sløyfes)
fersk parmesan , i flak

SLIK GJØR DU

Fres løk, hvitløk og chili i olje, og la det stå å surre på middels temperatur til løken blir blank og myk. Tilsett tomatpurèen, rør godt sammen, og la den frese med ca ett minutt. Så står tomatene for tur. Kjør tomatene med en stavmikser eller i en foodprosessor, til de har ønsket konsistens. Tilsett tomatene og kyllingkraften. Jeg hadde en boks kyllingkraft fra Jacobs på lur, men til hverdags er det mer enn godt nok å benytte buljongterning og vann. Rør godt sammen og la suppen koke ca 5 minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper, samt friske krydderurter.

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Tilsett pastaen mot slutten av koketiden. Server suppen med strimlet skinke og noen flak parmesan og et dryss med friske krydderurter, samt med godt brød til.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Den tomatsuppen hørtes kjempegod og enkel ut altså! Skal prøves ut etterpå 😉 Jeg må bare si at jeg eeelsker bloggen din! Du har så mange nydelige oppskrifter 😉

 2. Hellu 🙂
  Lagde denna i går, og det blei kjempegodt 🙂
  Så godt at jeg la det på bloggen i dag. Men så så jeg det du har skrevet om opphavsrett etc, og håper det er greit sånn jeg gjorde det – la inn oppskriften med litt egen tekst, og bildet er mitt, og link til sida di ? 😉

  1. Så fint at suppen smakte! Det er selvsagt helt i orden at du legger ut oppskriften din på bloggen, slik du har gjort! Flott blogg du har! 😉

 3. Kjempegod. Fikk overraskende besøk en lørdags kveld. Fort gjort å lage denne suppen. Servert med baguetter ble det en deikig aftenrettø

  1. Det skal selvsagt ikke være skinke i en vegatarrett! 🙂 Hvis du leser i innledningen ser du hva som skal til for at suppen skal bli vegetarisk.

 4. Fantastisk god suppe! Denne står nå fast på menyen hos oss 🙂 Komentar fra jentene ved middagsbordet: «endelig ei goe suppa mamma, håpe me aldri ska ha posesuppa mer!» Need i say more 🙂 Og her snakker vi om kresne/vanskelig jenter matveien.

 5. Serverte denne suppa til middag i dag sammen med brytebrød med rug og det blei en kjempesuksess! Middagen falt i smak hos alle sammen! Minstemann på 11 mnd og storebror på 3,5 år var like begeistra som oss voksne 🙂

 6. Hvis jeg skal bruke tomater i løsvekt istedet for de på boks, hvor mye trenger jeg da sånn ca? 🙂

 7. Denne var GOD! Sånn skal tomatsuppe smake. Dattera mi på 2,5 (som er over middels glad i både tomater og suppe, vel og merke) nærmest slikket kasserollen til slutt.

 8. Takk for fin inspirasjon. Lagde denne suppen i dag… God men litt sterk for ungene.
  Vurderer og blande litt fløte i neste gang. Toppingen passet veldig bra til suppen. Kommer til og bruke denne siden aktivt i fremtiden.

 9. Vi lagde denne idag, den var veldig god på smak.. Men for oss ble det ikke helt suppekonsistens.. Litt mer pastasaus.. Noen tips på hvordan vi får den mer som en suppe?

 10. Er det mulig å fryse ned supper? Jeg er student og det blir for mye for meg og tillegg tar det tid. Utrolig fin blogg du har! Drømmer meg bort daglig her og alt jeg har prøvd fra denne bloggen har blitt perfekt.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste