Squash er er en mager og anvendelig grønnsak. Den har ikke så mye smak i seg selv, men er ypperlig som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter, som for eksempel sammen med kylling og basilikumpesto som i denne oppskriften. Til 2 trenger du omtrent:

Ingredienser

1 dl perlespelt , tilberedt etter anvisningen på pakken
1 squash
2 kyllingfileter
rucculasalat
parmesan , høvlet
friske krydderurter feks basilikum
1-2 ss pinjekjerner , ristet
salt og pepper
god balsamicoeddik (litt)
3-4 ss basilikumpesto

SLIK GJØR DU

Skyll perlespelten i et dørslag eller lignende og kok den etter anvisningen på pakken. La gjerne perlespelten avkjøles noe før du benytter den i salaten. Har du ikke perlespelt kan du for eksempel benytte bulgur, couscos eller ris.

Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den raskt på begge sider i stekepannen til du får en fin stekeskorpe. La kyllingen ettersteke i stekovnen ved ca 180 grader, til den er gjennomstekt. Det tar ca 10 minutter avhengig av størrelsen på kyllingfiletene. La kyllingen hvile i minst 5 minutter, før du skjærer den opp i passende biter.

Del squashen i to og skjær hver bit i jevne skiver på langs. Pensle squashskivene med olivenolje og stek dem på middels varme på begge sider i en grillpanne eller stekepanne, i ca 4 minutter – til squashen er passe mør. Krydre squashen med salt og pepper.

Lag pesto etter oppskriften. Jeg laget ca 1/2 porsjon og fikk litt til overs. Pesto som blir til overs kan oppbevares i kjøleskapet i tett glass et par dager.

Ha rucculasalat, friske krydderurter og perlespelt i en salatbolle. Tilsett litt god olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og vend salaten forsiktig sammen. Anrett salaten i salatskåler og fordel squash, kyllingbiter, pesto og ristede pinjekjerner over. Skav over litt parmesan og server, gjerne med konfiserte tomater og eltefritt speltloff til.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg liker squash. Jeg trot det er bare herlig gronsak.
  Fra min erfaring det er mye fantastiske retter som kan lages med squash. Alternativine er froskjellige.
  Middelhavet vinter squashsuppe med kikerter og kjottboller,
  squashkrem med ristet lever,
  bakt squashsalat med mynte yogurt og granateple,
  Og min alltid favorit ovnsbakt squash med honning, kanel, fresk salvie og lammekoteletter mmmmm! 🙂 😉 🙂

 2. Namnam!! Nok et herremåltid takket være deg, Trine! Du er en mester i gode kombinasjoner! 🙂 og takket være deg har det blitt gøy å lage mat! Stiller meg i første rekker når du gir ut kokebok! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste