I dag står det gulrotsuppe på menyen - en mettende, smakfull og litt spicy suppe. Med en liten klatt creme fraiche, knasende sprøtt bacon og mandler som topping kan dette raskt bli en favoritt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GULROTSUPPEN

1 løk , finhakket
2-3 ss nøytral olje
2 fedd hvitløk , finhakket
1-2 rød chili , finhakket (smak til)
1 ts korianderfrø , knust i morter
1 ts malt paprika
500 g gulrøtter , i biter
200 g poteter , i biter
9 dl kyllingkraft eller buljong/utblandet fond
salt (smak til)
kajennepepper (smak til)

TILBEHØR

150 g bacon , i tynne skiver
4 ss creme fraiche eller rømme
1 neve mandler , grovt hakket
basilikum eller andre friske krydderurter

SLIK GJØR DU

Skrell gulrøtter og poteter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk og chili. Finn frem en morter og knus korianderfrøene.

Ha oljen i en liten gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili og krydder. La det surre i et par minutter og tilsett deretter kyllingkraft (eventuelt buljong eller utblandet fond), gulrøtter og poteter. La det koke i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre og fine.

Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med salt og kajennepepper.

Mens grønnsakene koker steker du baconskivene sprø i en tørr stekepanne eller i stekeovnen (se tips nedenfor). La dem renne av på litt kjøkkenpapir, og brekk dem deretter opp i mindre biter.

Server suppen rykende varm, med en klatt creme fraiche, knasende sprøtt bacon, hakkede mandler og friske krydderurter. Nytes umiddelbart med godt brød som tilbehør.

TIPS

  • Stek gjerne baconet i stekeovnen. Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter. Snu dem en gang underveis, og følg med mot slutten av steketiden. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har ikke korianderfrø. Kan disse sløyfes i denne oppskriften uten å påvirke smaken for mye?

  2. Ja, det kan du Tonje Birkeland. I dag lager jeg den med litt fersk koriander. Forrige gang hadde jeg ikke noe innslag av koriander, fordi jeg ikke hadde 🙂

    Bon appetitt 🙂

  3. Hei! Jeg har spurt om dette tidligere, men kan ikke se å ha fått noe svar. – Jeg klarer ikke å få printet ut oppskriftene etter at du la om bloggen din. Jeg har fulgt dine forklaringer om fremgangsmåte, men får det likevel ikke til. Hva gjør jeg galt?

  4. Elsker oppskriftene dine, men ønsker meg en funksjon der jeg kan velge antall personer, så tilpasses oppskriften ønsket antall

  5. Spiste denne idag sammen med en date fra tinder, 10/10 og vellykket kveld. Fungerer bra med både god vit og rødvin 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste